Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Bandekrig dræber forældrekøb

Danske forældre er igen begyndt at købe lejligheder til deres børn, men nu er der opstået mulighed for at de kan købe andelslejligheder. Det har givet nyt liv til forældrekøb, men der er områder, som forældrene helst vil undgå.

Mange andelsforeninger ændrer i deres vedtægter. Det gør de for at give andelshavere, der vil af med deres lejlighed, bedre muligheder. Mange steder får andelshavere dermed lov til at fremleje deres lejlighed, og det åbner pludselig op for at forældrekøb kan finde sted på andelsmarkedet, da forældrene så lovligt kan fremleje lejligheden til deres børn.

– Ofte har forældre, der køber en lejlighed til børnene, bedre muligheder end andre andelskøbere for at optage lån i eksempelvis friværdien i deres egen ejerbolig, hvilket gør lånet billigere, siger kommunikationschef i Home, Niels Carstensen, til Børsen som en af grundene til, at forældrekøb har indtaget andelsboligmarkedet.

Det er dog ikke alle områder, der har forældrenes interesse. For selvom deres teenagedatter intet har imod at bo på Nørrebro, så er forældrene påpasselige, skriver dinepenge.dk.

Ifølge EDCs kommunikationschef, Jan Normann, så trækker flere forældre følehornene til sig hver eneste gang der sker en ny skudepisode på Nørrebro.