Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Andelsportal.dk i Sydkysten, oplag 27,000

Andelshavere stavnsbindes

Men det sætter mange foreningers vedtægter en stopper for, da det normalt kun er lovligt at fremleje, hvis man i en årrække flytter til udlandet. Og så må andelshaveren sætte lejligheden til salg gennem en ejendomsmægler og håbe, at tabet bliver minimalt eller helt lade være med at flytte og derfor være stavnsbundet.

Ifølge afdelingsdirektør Anette Dyhl fra Datea, som er én af landets største administratorer, kan foreningen godt ændre deres vedtægter, så den enkelte andelshaver kan fremleje sin andelslejlighed:

– Dog vil de færreste foreninger nok gøre det, da det kan ende med, at hele ejendommen er fremlejet, hvorved fundamentet vil skride for foreningen, og Anette Dyhl fortsætter:- Samtidig skal foreningen være opmærksom på, at vil de ændre vedtægterne tilbage til de oprindelige regler om fremleje, skal der være absolut flertal. Med andre ord skal samtlige i foreningen stemme for vedtægtsændringen.

Andelsportal.dk har længe gjort opmærksom på at den offentlige vurdering hos især nyere andelsforeninger er stærkt forvrænget i forhold til markedsprisen og portalen anbefaler, at den enkelte forening overvejer en valuarvurdering i stedet for den offentlige vurdering, hvorved andelskronen får et mere retvisende prisniveau. Andelsportal.dk servicerer landets andelshavere og andelsboligforeninger med bl.a. gratis rådgivning, nyheder på andelsboligmarkedet og arbejdsopgaver i udbud. Portalen har sammen med sine søsterportaler Ejerportal.dk og 3byggetilbud.dk over 65.000 månedlige brugere og videreformidlede arbejdsopgaver for mere end kr. 2.5 mia. i 2007