Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Andelslejligheder bliver solgt hurtigere end ejerlejligheder

Spritnye tal fra boliga.dk viser også, at andelslejligheder i København og på Frederiksberg sælges mere end en måned hurtigere end ejerlejligheder.

I snit tog det i 2010 blot 127 dage at sælge en andelslejlighed, mens ejerlejligheder i København og på Frederiksberg blev solgt på 159 salgsdage.

Disse tal er oven i købet uden at indberegne de, som selv sælger deres andelsbolig, og som ofte har en køber klar til at flytte ind med det samme.

– Ofte får du mere for pengene end ved køb af ejerlejligheder, og du kan få råd til at bo i nogle eftertragtede bydele eller få råd til det ekstra værelse, der er brug for til familieforøgelsen, siger Martin Østengaard fra Andelsbutikken til dinby.dk.

Forkert billede i medierne

Direktør for Andelsportal.dk, Martin Borgstrøm, siger, at andelsboliger, på trods af de skræmmebilleder der af og til bliver tegnet i medierne, er en god og fornuftig boligform.

– På det seneste har der været historier fremme om andelsboligforeninger, der er på randen af konkurs. Det er korrekt, at der er enkelte foreninger, der har en skidt økonomi, men det er en forsvindende lille del af den samlede masse på markedet, og reelt set er omkring 95% af andelsboligforeningerne i Danmark kernesunde, siger han.

Han opfordrer dog til, at man får rådgivning i forbindelse med køb af en andelsbolig, da det ofte kan være svært på egen hånd at gennemskue en andelsboligforenings økonomi.

– Der er kommet en ny regnskabsvejledning, som har hjulpet gevaldigt på gennemsigtigheden i andelsforeningernes regnskaber, men jeg mener stadig det er vigtigt, at søge rådgivning i forbindelse med et køb af en andelsbolig, siger Martin Borgstrøm.

Læs særnummeret af Andelsbolig Nyt, hvor du finder artikler om rådgivning i forbindelse med andelsboliger.