Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Andelshavere vil igen selv sælge

Efter en periode med en klar tendens, hvor flere og flere andelshavere solgte deres lejlighed gennem mægler, er der nu en ændring på vej igen.

For nogle år siden var det intet problem at sælge en andelsbolig selv. Man tog bare kontakt til en person fra ventelisten, og så var boligen stort set solgt. Da vurderingerne på andelsboliger derefter først steg og siden var inde i en lang periode, hvor de blev mindre værd, så var det pludselig ikke så nemt at komme af med sin andelsbolig.

Det fik mange andelshavere til at vælge at bruge en ejendomsmægler, og tendensen var så markant, at flere ejendomsmæglere åbnede specialiserede andelsbolig-butikker, og den lille kæde Andelsbutikken så dagens lys.

For dyrt med mægler

Nu kan det dog være på vej tilbage mod den tid, hvor andelshaveren selv solgte sin lejlighed. I hvert fald, hvis man spørger Thomas Barfod, der er direktør for Boligønsker.dk, hvor de matcher købere og sælgere udenom mægler.

– Omkostningen ved selvsalg af andelsboliger er cirka 5000 kroner til en advokat, så for mange andelsboligsælgere er det åbenbart ekstra uappetitligt at sluge en mæglerregning, der er 10-20 gange større, vurderer Thomas Barfod.

Ifølge Boligønsker.dk er det cirka halvdelen af de brugere på hjemmesiden, der gerne vil sælge bolig, som udelukkende selv står for salget. Cirka 20 procent overvejer at bruge mægler, mens 30 procent bruger en mægler ved siden af, at de selv hjælper til.

Tallene fra Boligønsker.dk dækker både over sælgere af ejer- og andelsboliger.