Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Andelshaver forærer penthouse-lejlighed væk

Det er kendt, at nogle andelsboligforeninger har en så usund økonomi, at køberne bliver væk i frygt for at blive fanget i foreningens gæld. En eksklusiv andelsbolig på Nørrebro er så umulig at sælge, at sælger vil forære boligen væk.

Antallet af andelsboliger, der er til salg, har aldrig været større. Men faktisk behøver du ikke, at smide penge efter en ny bolig, hvis du ønsker at blive andelshaver. Drømmer du om at bo på Nørrebro, er der nu en topmoderne penthouse-lejlighed ledig. Faktisk er den ikke til salg, da den nuværende andelshaver har opgivet at kunne sælge sit andelsbevis. Den kan altså fås kvit og frit.

Lejligheden er 145m2, og er en ægte liebhaver-bolig på en attraktiv adresse på Nørrebro – Jesper Brochmands Gade 11. Lejligheden blev sat til salg i maj 2008 til 1,9 millioner kroner, men allerede i oktober samme år var prisen barberet ned til 780.000 kroner. Her tre år efter kan den købes for 0 kroner. Til gengæld er den månedlige boligydelse 14.500 kroner inklusiv varme, men eksklusiv el.

Risiko for konkurs

Den mærkværdige sag skyldes, at den konkrete andelsboligforening, som lejligheden tilhører, er truet af konkurs. Det betyder, at boligen næsten er usælgelig, og nu vil ejeren bare af med den og ud af den økonomisk usunde forening.

Vi giver vores lejlighed væk, fordi lånene i foreningen er dyre. Der er en stor risiko for at ejendommen går konkurs, og det vil betyde, at man bliver lejer hos Jyske Bank. Man kan ikke blive smidt ud af lejligheden, men når man ikke har betalt for boligen, så betyder det nok ikke så meget om man er ejer eller lejer, fortæller ejeren Fie Ambo til tv2.dk, og fortsætter.

“Hvis vi nu for eksempel valgte at leje lejligheden ud, så kunne vi måske få dækket vores udgifter. Men vi ved, at huslejeniveauet ikke matcher den reelle udgift. Så vi risikerer bare, at lejeren går til huslejenævnet og får sat lejen ned. Det kan vi få en masse gæld ud af det, som skal betales tilbage med tilbagevirkende kraft. Vi føler heller ikke, at vi kan være bekendt at sælge boligen, velvidende at ejendommen kan gå konkurs, da økonomien hænger så dårligt sammen i andelsforeningen. Så derfor har vi valgt at give den væk.

Lejligheden indeholder blandt andet egen terrasse med udsigt over byen, åben pejs, et lækkert køkken og to hemse.