Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Andelsboligsalget går strygende

Der er de seneste to år blevet solgt andelsboliger som aldrig før, viser en opgørelse fra boligsiden.dk.

Ventelister i andelsforeninger og opslag i for eksempel supermarkeder er ikke længere den eneste måde, der bliver solgt andelsboliger på. Flere og flere sælger via ejendomsmæglere. Det fremgår af tal fra landets mest besøgte boligportal, boligsiden.dk.

– I 2009 år nåede antallet af solgte andelsboliger hos ejendomsmæglerne op på 4.450. I 2010 nåede tallet op på nogenlunde samme leje, fortæller Boligsidens kommunikationschef Birgit Daetz.

Stejlt stigende kurveI 2008 blev 1.600 andelsboliger solgt igennem ejendomsmæglere, så der er altså tale om en markant fremgang på området. Andelsboligmarkedet er dermed blevet en overordentlig vigtig indtjeningskilde for mæglerne.

– Der er omkring 200.000 private andelsboliger i landet, og langt de fleste ligger i København og Frederiksberg. Så i hvert fald i de to kommuner er andelsboligernes indtog på markedet mange steder livsvigtigt for mæglerne, siger Birgit Daetz.

Set over de sidste tre år er der samlet set solgt 9.500 andelsboliger via mæglerne – heraf 5.600 alene i Københavns Kommune. Det er tal, der understreger boligtypens betydning for de storkøbenhavnske ejendomsbutikker, oplyser boligsiden.dk.

Her kan du finde andelsboliger til salg.