Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Andelsboligmarkedet skal nytænkes

For at undgå skrækeksempler med andelsboligforeninger, der går konkurs, er der behov for en ny model på andelsboligmarkedet. For eksempel skal maksimalprisen afskaffes, lyder det.

I sidste måned fremlagde den nytiltrådte regering sit regeringsgrundlag. Kigger man det efter i sømmene, er det begrænset hvilke nye tiltag, der er udtænkt inden for boligmarkedet, herunder andelsboligmarkedet.

Det bekymrer Dansk Ejendomsmæglerforening (DE), der forleden angreb regering for at være uambitiøse på boligområdet. Nu fortæller organisationen til Andelsportal.dk, at noget radikalt må ske på andelsområdet.

Væk med maksimalprisen

De seneste års problemstillinger blandt andet om maksimalprisen på andelsboliger har været skadeligt for andelsboligmarkedet. Det er jo naturligt, at priserne på ejerboliger kan gå op og ned, afhængigt af markedet. Dette kan ikke lade sig gøre på andelsmarkedet, da priserne jo kun kan gå ned i forhold til maksimalprisen, og derved bliver andelshaverne udstillet som taberne, fordi alene markedet kan bestemme prisen på boligen, som det er tilfældet på ejerboligmarkedet, lyder det fra formand Steen Winther-Petersen.

Steen Winther-Petersen undrer sig over, hvorfor en andelshaver skal være afhængig af udviklingen på ejerboligmarkedet. Derfor mener han, at andelsboligmarkedet på flere områder skal ligestilles med ejerboligmarkedet.

Generelt skal der ryddes op i lovgivningen, så at man blandt andet fjerner maksimalprisen på andelsboliger. Det betyder, at politikerne skal nytænke andelsboligmarkedet, og hvad idéen med denne del af boligmarkedet er. Dog skal man bevare idéen om, at andelsboligforeninger hæfter for lånet i fællesskab. Med ny lovgivning bør man kunne undgå en række retssager og frustrerede andelshavere.