Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Andelsboligforeninger vælger typisk samme pengeinstitut

Når en andelsboligforening skal indhente et finansieringstilbud til en bygge- eller renoveringsopgave, ender den ofte med at vælge det samme pengeinstitut til finansieringen. Stor administratorvirksomhed fortæller, at de ofte kun indhenter ét tilbud pga. kurserne.

I enhver andelsboligforening står bestyrelsen løbende over for at igangsætte diverse renoverings- og vedligeholdelsesprojekter. Det gælder blandt andet udskiftning af vinduer, en facaderenovering, opsætning af solceller, altaner og et nyt gårdmiljø.

I den forbindelse skal foreningen have styr på finansieringen, og har man ikke sparet pengene op, beder foreningen sin administrator om at indhente nogle finansieringstilbud. Og hos et af de store administrationsfirmaer herhjemme fortæller man, at det faktisk ikke er fast kutyme at indhente flere tilbud pga. de nuværende markedsforhold.

Tilsvarende kurser

Typisk kontakter vi forskellige kreditforeningsinstitutter for at indhente flere tilbud, men pt. er det næsten ikke besværet værd at indhente flere tilbud, da kurserne er nogenlunde ens hos institutterne. Man kan altid ønske sig mere konkurrence mellem institutterne, men det oplever vi ikke, at der er lige nu, siger direktør hos Cubus Administration, Steen Skals.

Steen Skals fortæller samtidig, at antallet af indhentede tilbud afhænger af renoveringsprojektets størrelse, og så kan det ifølge direktøren være en fordel at have det hele samlet under ét pengeinstitut.

Afhængig af opgavens størrelse

Ofte ender foreningerne med at vælge det institut, som de i forvejen har, eftersom det kan være en fordel at have det hele samlet ét sted. Handler det om et mindre beløb går man kun til sit eget pengeinstitut for at få et tillægslån. Skal man have flere tilbud, skal opgaven være det større.

Når tilbuddet er indhentet, bliver det fremlagt for bestyrelsen, der vælger et af tilbuddene, hvorefter det endelige tilbud bliver vedtaget på en generalforsamling eller et bestyrelsesmøde.

Skal din forening indhente et håndværkertilbud på jeres næste byggeopgave, kan I gratis indsende opgaven via Andelsportal.dk, hvorefter I modtager tre uforpligtende tilbud, som I vælger imellem.