Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Andelsboligforeninger lader sig økonomitjekke

Flere andelsboligforeninger ønsker at få gennemtjekket deres økonomiske forhold. Foreløbig har mere end 20 foreninger benyttet sig af økonomitjekket, som Nordea og Andelsportal.dk sammen lancerede i oktober.

For mange andelsboligforeninger kan det være vanskeligt at få et nøjagtigt overblik over foreningens økonomi og ikke mindst de muligheder, der kan være for omlægning af lån.
På den baggrund indgik Nordea og Andelsportal.dk i oktober et målrettet samarbejde om at tilbyde andelsboligforeninger i København og omegn et gratis økonomitjek. Én måneds tid efter har mere end 20 andelsboligforeninger allerede benyttet sig af økonomitjekket.

Vi har fået mere end 20 henvendelser fra foreninger, der ønsker at få tjekket deres økonomi. Indtil videre har vi holdt møder med tre foreninger, og billedet er, at foreningerne er positive over for tilbuddet, siger boligforeningsrådgiver Lasse Andersen fra Nordea.

Idéen med økonomitjekket er, at andelsboligforeningerne får en snak om deres aktiver, lån og regnskaber med Nordea, der vil fortælle om, hvilke muligheder hver enkel forening har for at omlægge eller opjustere deres økonomi.

Det har åbnet vores øjne

Andelsboligforeningen A/B Åbanken er en af de foreninger, der har været til møde med Nordea for at få foretaget et økonomitjek, og foreningens repræsentant Poul Ringsholm er godt tilfreds med forløbet.

Nordea fremlagde nogle alternative investeringsforslag til vores forening. Derudover gennemgik vi vores vedligeholdelsesplan og lån. Så det har åbnet vores øjne, og økonomitjekket har været brugbart for os, et scoop vil jeg kalde det. Samtidig synes vi, at det var en force, at Nordeas repræsentanter var boligforeningsrådgivere, der kender til foreningernes udfordringer, siger Poul Ringsholm.

Udover at gennemgå A/B Åbankens økonomi, afventer foreningen Nordeas vurdering af ejendommen.

Andelsboligforeninger i København og omegn kan fortsat tilmelde sig økonomitjekket og sætte et møde op med Nordeas boligforeningsrådgivere.

Tilmeld din forening et økonomitjek.