investorOpløsningTurensensgade 6udlejningsejendom

Andelsboligforening opløser sig selv og sælger ejendom til investor

I København er der sket noget ganske atypisk. Her har en andelsboligforening solgt deres ejendom med 12 lejligheder til en investor. De tidligere beboere kunne eftersigende ikke modstå købstilbuddet på deres ejendom.

En andelsboligforening i København har netop solgt deres ejendom og dermed ladet sig opløse. Der er tale om en ejendom med 10 andelsboliger og 2 erhvervslejemål, som er beliggende på Turensensgade 6 i København.

Efter salget skifter ejendommen status fra at være andelsboligforening til udlejningsejendom. Halvdelen af beboerne har valgt at fraflytte ejendommen, mens den anden halvdel har valgt at blive boende med en ny status som lejere.

Investorinteresse i andelsboligforeningernes ejendomme

Det er Nybolig Erhverv, der har været ansvarlige for salget. Ifølge dem har det været en vigtig faktor for andelshaverne, at opnå en købspris, så de kunne komme ud af salget med en passende indtægt.

Det er sjældent at Nybolig Erhverv København foretager denne form for transaktioner, hvor andelsboligforeninger frivilligt opløses. Nybolig Erhverv beretter dog om, at de der er mange investorer, der viser stor interesse for attraktivt beliggende investeringsejendomme. Partner hos Nybolig Erhverv har til Estate Media udtalt:
”Det har været en enormt spændende proces, idet frivilligt opløste andelsboligforeninger ikke forekommer særligt ofte. Vi oplever dog, at det er en stigende tendens, især blandt mindre andelsboligforeninger, blandt andet fordi det rent administrativt kan være udfordrende at få foreningen til at fungere”.

Ejendomme blev solgt hurtigt og off-market.

Atypisk omdannelse

På Andelsportal.dk har vi flere gange skrevet om, hvordan det er blevet populært at stifte andelsboligforeninger – særligt i udlejningsejendomme, der sættes til salg.

I en tid, hvor langt de fleste udlejningsejendomme bliver omdannet til andelsboligforeninger, når en investor banker på, er dette salg derfor bemærkelsesværdigt. Særligt fordi at prisen eftersigende har været så god, at andelsboligforeningen på Turensensgade 6 frivilligt har valgt at opløse sig selv, skriver Estate Media.

Om forfatteren: Maria Carlsen er kommunikationschef på Andelsportal.dk og redaktør på Andelsbolig Nyt. Hun skriver løbende nyheder om andelsboligmarkedet og om relevante tiltag for landets andelshavere og andelsboligforeninger. Maria Carlsen har en kandidat i kommunikation og medier. De sidste otte år har hun selv været andelshaver i en andelsboligforening.
Kommentarer

Spændende artikel. Hvordan beskattes de sælgene andelshavere?

skriv et svar
Søren Højfeldt - 2 år siden

  Hej Søren,

  Mange tak for din kommentar. Vi ved desværre ikke særligt meget om denne konkrete sag – så jeg må være dig svar skyldigt.

  Vi forsøger at opdatere historien, når vi ved mere.

  /Maria – Andelsportal.dk

  Maria Carlsen - 2 år siden

  De beskattes ikke som udgangspunkt. I de 45 år jeg har været andelshaver her i vores andelsboligforening, er det aldrig sket, at sælgere er blevet beskattet ved salget af deres andel.

  jan asmussen - 5 måneder siden