Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Andelsboliger også ramt af fejlagtige ejendomsvurderinger

Det er ikke kun ejerboliger, der er påvirket af de fejlagtige ejendomsvurderinger, som SKAT har foretaget i en årrække. Også andelsboliger har fået vurderet deres boliger forkert, lyder det fra Rigsrevisionen, der fremhæver, at priserne har været holdt gunstigt oppe.

Som om andelsboligmarkedet ikke har nok at kæmpe med – dårlig omtale og konkurstruede foreninger – så bliver markedet nu ramt af endnu en krise, efter at Rigsrevisionen har fremlagt en rapport, hvor de med skarpe vendinger kritiserer SKAT for at have fejlvurderet værdien af ejerboliger, men altså også andelsboliger.

For at undgå klager

Ifølge Rigsrevisionen har SKAT lavet for høje vurderinger af andelsboliger i 2010. Vurderingerne har været for høje for at undgå at blive bestormet af klager fra andelsbeboere, lyder det i rigsrevisionsrapporten. Rapporten siger konkret: ”SKAT lagde i 2010 usaglige hensyn til grund for vurderingen af andelsboliger for at undgå klager”.

Rapporten beskriver endvidere, at medarbejderne via bestemte retningslinjer blev opfordret til at se anderledes på vurderingen af andelsboliger. Der står blandt andet:

Erkender fejlen

”Vi ønsker at få så få klager som muligt, sådan at vi kan bruge kræfterne på at lave vurderinger fremadrettet,” skriver SKAT i 2010 ifølge Rigsrevisionen.

Ifølge Rigsrevisionen erkender SKAT vurderingsfejlen, man har begået i forhold til vurderinger af andelsboliger.

Overvejer fremtiden

Direktør for Kundeservice i SKAT, Steffen Normann Hansen, siger følgende til Andelsportal.dk:

”SKAT overvejer i øjeblikket, hvordan vi kan informere ejere af andelsboliger, der kan have lidt et tab, og hvordan de mest enkelt kan rette henvendelse til SKAT.”

Det er endnu uvist, om boligejere kan få penge tilbage fra SKAT, hvis deres ejendom er blevet vurderet for lavt.