Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Andelsboliger indhenter ejerboliger

Det bliver mere og mere almindeligt at sælge sin andelsbolig gennem en ejendomsmægler. Det mærker de tydeligt hos blandt andet Nybolig.

For nogle år siden blev langt de fleste andelsboliger solgt gennem ventelister eller til familie og bekendte. Den tendens er dog for alvor ved at være fortid på det danske andelsboligmarked, hvor det i stigende grad nu er ejendomsmæglere, der står for salget af andelsboliger.

Hos Nybolig steg salget af andelsboliger fra 2008 til 2009 med næsten 200 procent. Faktisk sælger mæglerkæden nu ligeså mange andelsboliger i København og på Frederiksberg, som de sælger ejerboliger i samme område.

– Jeg havde overvejet lidt, om jeg selv skulle sælge den, eller om jeg skulle have en mægler til det, men efter at have talt med en ejendomsmægler, blev jeg helt klar over, at det ville jeg ikke selv stå for, siger Sine Bastrup, der er i gang med at sælge sin andelsbolig, til Nybolig.dk.
Flere opgaver til sælgerI de senere år er det blevet sværere og sværere at komme af med en andelsbolig, og derfor kræver det mere af sælgeren i forbindelse med et salg. Det var også den primære grund til, at Sine Bastrup har valgt at benytte sig af en ejendomsmægler.

– Jeg tænkte, at varetagelsen af at vise lejligheden frem og korrespondancen med de potentielle købere og den efterfølgende korrespondance, det var ikke noget, jeg havde lyst til, siger Sine Bastrup til Nybolig.dk.

I gennemsnit tager det cirka fire måneder at sælge en andelsbolig, mens det tager op mod syv måneder med en ejerbolig.