Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Andelsboliger hitter mere end ejerboliger

Hos landets ejendomsmæglerkæder er det i øjeblikket andelsboliger frem for ejerboliger, der bliver solgt flest af. De nye tal kommer på et tidspunkt, hvor der er et rekordhøjt antal boliger til salg.

Inden for boligmarkedet spekulerer mange på, om salgspriserne har nået bunden, eller om man vil opleve yderligere fald på måske 10-20 procent. Men mens at alle i branchen holder vejret, er der positive tegn at spore på andelsboligmarkedet.

Nye tal fra landets ejendomsmæglere viser, at der i øjeblikket bliver solgt flere andelsboliger end ejerboliger rundt omkring i Danmark. Ifølge tallene bliver fire ud af tre andelsboliger solgt med en liggetid på højst to måneder, og 75 procent af de andelsboliger, der er til salg, bliver solgt senest fire måneder efter, at de er blevet sat til salg. Det skriver Jyllands-Posten.

Realistiske priser 
Vi må konstatere, at mange sælgere af andelsboliger har lært lektien og har forstået at fastsætte priserne på et realistisk niveau fra begyndelsen, siger sekretariatschef for interesseorganisationen ABF (Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation), Jan Hansen.

“Og med mindre man har købt en andelsbolig i 2004 til 2006, hvor priserne nærmest eksploderede, har mange sælgere i dag et betydeligt større økonomisk råderum end mange ejere af ejerboliger,” fortsætter Jan Hansen.