Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Andelsboliger går som varmt brød

Der er gang i salget af andele i København. Og prisstigninger på andelslejlighederne betyder, at flere og flere sælger gennem professionelle mæglere.

Store prisfald, komplicerede lån og knudrede regler har fået mange til at vende det skeptiske øje til andelslejligheder.

Men det betyder ikke, at markedet er gået i stå. Tværtimod bliver andele handlet på livet løs. I Københavns nordvestkvarter var hele otte ud af ti af de solgte lejligheder i starten af 2011 andele.

– Vi sælger flere og flere andelslejligheder. Og selvom det er på bekostning af ejermarkedet, er det da dejligt, at der er gang i andelsmarkedet, siger Morten Hauberg fra DanBolig til Urban.

Har specialiseret sig i andelsboliger

Ejendomsmægler Martin Østengaard, som er medejer af en af de eneste mæglerkæder med speciale i andele, Andelsbutikken, er også godt tilfreds. De åbnede deres første butik på Østerbro i 2009, og det gik så godt, at de året efter åbnede en butik på Frederiksberg og netop har startet endnu en ny op på Amagerbro.

– Vi har forrygende travlt, og det er klart et marked i vækst. Der kommer flere til på markedet, og de bliver også solgt, siger han.

Stabile priser

For et par år siden faldt priserne på andele – ligesom på resten af boligmarkedet – drastisk. Men det ser nu ud til at være slut.

– Andelskronerne er ikke faldet i Københavnsområdet de sidste to år. Så ejendomspriserne bliver altså bibeholdt på andelsmarkedet,  siger Martin Østengaard.

Tal fra den uafhængige boligportal Boliga viser faktisk, at priserne på andele er steget med 1,4 procent i København det seneste år.