Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Andelsbolig til 50 øre

Nogle andelsboliger er så svære at få solgt, at de nærmest må gives væk, og på Als er en sælger villig til at afgive sin andelsbolig for 50 øre.

Der er stor forskel på økonomien i andelsboligforeninger. Derfor kan nogle andelsboliger også være enormt svære at sælge, og i sjældne tilfælde er andelshavere villige til at give deres lejligheder væk. Ifølge Jyske Vestkysten er en andelshaver på Als netop nu klar til at afgive sin bolig for den nette sum af 50 øre.

– For få år siden var opfattelsen, at andelsboligers maksimalpris, som fastsat i foreningens regnskab, til enhver tid var gældende. Sådan er det ikke længere. I dag er prisen i langt højere grad til forhandling, siger Henrik Grave, der har specialiseret sig i at rådgive andelsboligkøbere i firmaet andelsboligpris.dk, til Politiken.

Risikerer stigning i boligafgiften
Selvom 50 øre for en andelsbolig lyder billigt, så skal man dog som køber passe på. Der er nemlig ikke nødvendigvis sammenhæng mellem købsprisen og om andelsboligen er en fornuftig investering.

– Det er en misforståelse, at en andelsbolig til selv 50 øre er en risikofri investering. For man kan sagtens risikere en stor stigning i den månedlige boligafgift, selv om indskuddet er lavt, for eksempel hvis andelsboligforeningen har taget afdragsfrie lån eller lån med variabel rente. Og man kan ikke slippe ud af sine forpligtelser, før stafetten er givet videre til en ny køber, siger Henrik Grave.