Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Andels- eller ejerlejlighed?

Det seneste år er mange andelslejligheder steget gevaldigt i pris, mens ejerlejligheder generelt er faldet. Derfor er rigtig mange begyndt at overveje om de skal flytte fra andelsbolig til ejerbolig.

Men det er umiddelbart svært at gennemskue, hvor dyr en ejerbolig man har råd til at sidde i, hvis man går ud fra sin nuværende boligøkonomiske situation. Det har Danske Bank forsøgt at råde bod på og har derfor udarbejdet en analyse, som på en nem og overskuelig måde viser, hvad man burde have råd til at købe, hvis man vil gå fra andel til ejer.

To forskellige lånetyper

Der er taget højde for to lånetyper alt afhængig af hvilken risikoprofil andelsforeningen har, hvilket vil fremgå af de to skemaer. Det ene udgangspunkt er et 5 % fastforrentet realkreditlån og det andet er et rentetilpasningslån med 50 % afdragsfrihed. Det er nemlig vigtigt, om lånene har fast eller variabel rente. Er renten variabel, er der risiko for en højere boligafgift fremover, nemlig, hvis renten stiger. Rentestigninger rammer  andelsboliger hårdere end ejerboliger, fordi andelsboligforeningen ikke kan trække renterne fra i skat. Der er link til hele rapporten på www.andelsportal.dk.

Kilde: Danske Bank
Ophavsretten tilhører Andelsportal.dk. Informationerne må alene anvendes til egen, ikke-kommerciel brug.