Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Andele sælges til overpris

Alt for mange andelslejligheder er vurderet for dyrt i forhold til, hvad de reelt er værd, og derfor sælges de til overpris, lyder en vurdering fra Realkredit Danmark. Det skriver epn.dk.

For et par år siden eskalerede værdien på danske andelsboliger i markant grad. Det er så småt stilnet af, men ifølge Realkredit Danmark bliver to ud af tre andelsboliger stadig solgt til overpris.

Derfor kan køberne let ende i en fastlåst situation, hvis de bliver erklæret teknisk insolvente. Det sker for eksempel, hvis deres nyindkøbte lejlighed falder i værdi, og de dermed kommer til at skylde mere væk, end de ejer.

– Den lovlige maksimalpris på en andelsbolig kan være baseret på op til to år gamle vurderinger, siger cheføkonom i Realkredit Danmark, Elisabeth Toftmann Asmussen, der påpeger, at mange lejligheder endda sælges til dobbeltpris for tiden.

– Næsten hver femte andelsboligkøber betaler mere end dobbelt så meget for deres bolig, end den er værd lige nu. Det er uden praktisk betydning for den, der vil bo der i mange år, men der er udsigt til, at man bliver teknisk insolvent efter næste generalforsamling, og det kan betyde økonomisk ulykke for andre, siger Elisabeth Toftmann Asmussen til epn.dk.