Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Afklaring omkring lån i andelsboligforeninger

Finanstilsynet har besluttet, at boligejere og boligforeninger med afdragsfrie lån kan forlænge deres afdragsfrihed med yderligere ti år, og det skaber en større klarhed over lånene, heriblandt de foreningslån, der er i landets andelsboligforeninger.

Andelsboligforeninger med realkreditlån uden afdrag kan nu få en afklaring omkring, hvad der skal ske med deres lån, når afdragsfriheden udløber. Det fremgår af en ny regel, Finanstilsynet er kommet med. Det er nemlig besluttet, af private boligejere og boligforeninger med afdragsfrie lån har mulighed for at få lånet forlænget med ti år uden afdrag. 

Klarhed over uklar lovgivning

I beslutningen lyder det, at lånet kan blive forlænget, hvis lånet højst er på 80 procent af boligens eller foreningens værdi. Det kræver en individuel vurdering, men muligheden for en periode med yderligere afdragsfrihed er nu til stede.

Vi foretager altid en individuel vurdering, men nu har vi fået klarlagt, at hvis man er lavt belånt og under de 80 procent, kan man omlægge til et nyt lån med ti års afdragsfrihed. Nu er der klarhed over en tidligere uklar lovgivning, så det er en fordel, siger boligøkonom i Nordea Lise Nytoft Bergmann, der tilføjer, at det altid er en god idé at komme i gang med at afdrage på lånet, hvis man er højt belånt.