Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

ABF beder ministeren om hjælp

Mange familier har mistet deres bolig, fordi andelsforeningerne er stiftet på urealistiske budgetter og risikerer konkurs. Nu beder Andelsboligernes Fællesrepræsentation ministeren om hjælp.

En række andelsboligforeninger står med en truende konkurs hængende som en sort sky over taget. Mange nyere foreningernes økonomi bygger på så urealistiske budgetter, at det næsten er umuligt at redde dem fra at gå konkurs.

Det har nu fået andelsforeningerne til indtrængende at bede økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen om hjælp. ABF, der er Andelsboligernes Fællesrepræsentation, opfordrer ministeren til at ændre loven, så de særligt risikable renteswaps ikke skal regnes med, når man opgør en andelsforenings formue.

For når en renteswap er negativ, fordi renten er faldet, kan det smitte af på hele boligforeningens formue, og så tør ingen købe sig ind i foreningen.

– Hvis ikke vi gør noget særligt for at redde foreningerne i denne situation, kan det være for sent for mange af dem. Det er ikke bare de unge foreninger stiftet med for optimistiske budgetter, der har problemer. En række foreninger stiftet med offentlig støtte i 1980erne har også finansieret sig med trappelån og renteswaps og er i store problemer,  siger Jan Hansen, der er direktør i ABF, til Jyllands-Posten.

Det lykkedes ikke avisen at få en kommentar fra Brian Mikkelsen.