Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

A/B Hunderup Møllepark: Nye vinduer har forbedret komforten markant

Vi er på besøg hos den odenseanske andelsboligforening A/B Hunderup Møllepark. Her har nye vinduer ikke kun bidraget til effektiv isolering, men også en mærkbar øget komfort hos foreningens beboere. Vi får gode råd til renoveringsprojektet og en sund andelsboligdrift fra formand Agner Bisgaard og bestyrelsesmedlem Stig Nexø.

Gåturen fra Odense Banegård til boligkvarteret Hunderup var en sand fornøjelse den flotte forårsdag i marts, hvor vi besøgte A/B Hunderup Møllepark. Andelsboligforeningen består af to blokke og de nymonterede, nydelige vinduer sætter et moderne præg på de gule murstensfacader. Vinduesprojektet blev færdigt i vinteren 2021 – og allerede nu melder bestyrelsen, at andelshaverne har stor gavn af den forbedrede komfort og kuldereducering, vinduerne har bevirket.

Over en god kop kaffe i fælleslokalet gør formand Agner Bisgaard og bestyrelsesmedlem Stig Nexø os langt klogere på godt bestyrelsesarbejde – også under et større renoveringsprojekt.

A/B Hunderup Møllepark

 • Blev stiftet i 1997 som nybyg
 • Består af 24 dejlige boliger på mellem 80-100 m2
 • Alle beboere har en altan og alle opgange en elevator
 • Foreningen anvender en fastfrosset valuarvurdering som vurderingsprincip
 • Foreningen har erstattet ventelisten med en interesseliste

  Læs mere på www.hunderupmøllepark.dk

Har fingrene nede i maskineriet

Det er tydeligt fra det første håndtryk, at Agner Bisgaard og Stig Nexø har styr på sagerne i bestyrelsen hos A/B Hunderup Møllepark. Faktisk administrerer bestyrelsen selv driften af foreningen, står for tjek af ejendommen og alt det, der hører til.

“Vi sidder selv med fingrene langt nede i maskineriet. Vi har en administrator til at styre bogholderiet, men vi mener, at det vil være synd, hvis én udefra skulle varetage alle dagligdagsopgaverne, da vi kender vores forening og beboerne rigtig godt,” siger Stig Nexø, der har været en del af bestyrelsen i 12 år. Agner Bisgaard nikker. Han har selv været en del af A/B Hunderup Møllepark siden 2006 og uddyber:

“I bestyrelsen er vi meget opmærksomme på, hvad der rører sig i foreningen. Vi er så tæt på hinanden, at vi hurtigt kan prikke hinanden på skulderen og vende aktuelle emner. For os er det vigtigt, at der er orden i sagerne, og at vi hurtigt følger op på de løse ender i foreningen.

Ejendom

Det er ikke kun i dagligdagen, at bestyrelsen i A/B Hunderup Møllepark har en betydningsfuld finger på pulsen. Også når der skal renoveres i foreningen er medlemmerne yderst involverede. Sådan var det også, da foreningen skulle have nye vinduer tilbage i efteråret 2021.

Årlig gennemgang af ejendommene

Hos A/B Hunderup Møllepark har de valgt at erstatte den 10-årige vedligeholdelsesplan med en årlig gennemgang af ejendommen.

“Vi laver faktisk kun en plan et år frem, hvor vi ser på standen af bygningsdele som tag, mursten, tagrender og elevatorer. Vi har ti punkter stående, vi skal igennem, og herfra planlægger vi projekterne,” siger Agner Bisgaard og påpeger, at foreningens økonomi er sund, og de derfor godt kan spare penge sammen til de projekter, der trænger til en kærlig hånd.

Stig ved døren til altanen
Jo større glasflade, jo bedre isoleringsevne. Vinduerne er derfor valgt med så lille en ramme, som muligt.
Altandør

En god dialog med håndværkerne er afgørende

Grundet foreningens forhenværende kendskab til renoveringsprojekter, kunne bestyrelsen udvælge tre håndværkere, som skulle komme og give tilbud på vinduerne.

“Vi fik tre entrepriseforslag, som vi gennemgik. Det var heldigvis vores hustømrer, vi kender godt, der fik entreprisen på 2,7 millioner kroner,” siger formanden, som får ros af Stig Nexø for det ekstraarbejde, han har lagt for at sikre den gode dialog med håndværkerne. Agner Bisgaard gik nemlig en ekstra mil for at skabe gode relationer til stilladsarbejdere og tømrermesteren.

Vinduer

Bestil 3 uforpligtende tilbud på jeres næste byggeopgave

Lav faste aftaler med firmaet

Vi spørger til bestyrelsens bedste råd til et godt renoveringsprojekt, og her spiller faste aftaler en vigtig rolle.

“Det gælder om at have faste aftaler om, hvornår projektet starter og slutter. En god løbende dialog og opfølgning på byggepladsen, det virker. Man skal som bestyrelse spørge ind til, om vi er, hvor vi skal være i projektet, tjekke om der er isoleret i vinduespladerne og så videre,” siger Agner Bisgaard og Stig Nexø supplerer:

“Et godt råd er at sætte nogle økonomiske rammer op i forhold til, hvis tidsplanen ikke holder. Eksempelvis dagbøder. Det gjorde vi ikke, da vi har haft stor tillid til tømrermesteren, men vi vil indtænke det i fremtidige projekter. Bestyrelsen har drukket enormt meget kaffe i dette projekt, det har krævet energi, men det har også været sjovt.”

Fremtiden i A/B Hunderup Møllepark

Vinduesprojektet er overstået, og på næste generalforsamling er det ladestandere, der skal stemmes om.
“Nu kan vi mærke, at el-bilen er et emne, vi skal tage stilling til, da det er fremtiden. Vi har et oplæg med til næste generalforsamling. Vi ønsker en ladestation og på længere sigt, er der nok brug for flere ladestandere,” siger Agner Bisgaard.

Et andet vigtigt fokusområde i fremtiden for bestyrelsen i A/B Hunderup Møllepark er at tiltrække nye andelshavere, der ønsker at involvere sig i fællesskabet.

“Foreningen bliver 25 år i år, og vores udfordring er, at beboerne bliver ældre, og energien til at drive foreningen naturligt bliver mindre. Det betyder også, at vi er på stikkerne, når vi skal have nye medlemmer ind. Vi har valgt at have en interesseliste i stedet for en venteliste, så vi kan få nogle nye andelshavere, der passer til os, og som ønsker at tage et ansvar for at drive foreningen videre,” siger Stig Nexø og Agner Bisgaard supplerer:

“Det er altid en svær proces, da det skal være et godt match for alle parter, og de også skal have lyst til at være en del af vores forening, men vi gør vores og kalder flere til samtale.” Da vi takker pænt farvel til Stig Nexø og Agner Bisgaard, er vi dog ikke i tvivl. Hvis de nye medlemmer bare har halvt så meget passion for at drive en god forening som de to herrer, så går A/B Hunderup Møllepark en tryg og god fremtid i møde.

A/B Hunderup Møllepark: Fordelene ved vinduesudskiftet

 • Stor reduktion af energiforbruget. Vinduerne produceres efter nyeste teknologi.
 • Lavere fremtidige vedligeholdelsesomkostninger. Udvendigt er vinduerne af aluminium. Træ indvendigt.
 • Fremover slipper vi for store omkostninger til stilladsopsætning og malerarbejde.
 • Vinduerne forsynes med støj eller varmedæmpende glas, hvilket medfører en langt bedre komfort i lejlighederne.

Sådan skriver foreningen på dens hjemmeside.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *