Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

5 råd: Bevar den gode tone på generalforsamlingen

Konflikter kan ikke undgås, så hvordan tackler I dem bedst, når de opstår, og hvordan bevarer I den gode tone på generalforsamlingen? Få svarene her.

Hvis bare min nabo ikke var så pisseirriterende. Og hvorfor skal formanden altid være så egenrådig? Grrr … Følelserne kan gå højt på generalforsamlingen. Men håndteringen af en konflikt begynder faktisk længe før jeres årlige møde. Den begynder i jeres hverdag. Derfor er mange af rådene i nedenstående guide nogle, som du og din nabo kan bruge i det daglige.

1. Gør det til en god vane at hilse på dine naboer

Både de gamle og nytilflyttede. Er der en ny i opgangen, så gå ned og sig hej. Synes du, det er mærkeligt at præsentere dig for en fremmed? Så find på et påskud om, at du er løbet tør for sukker og netop står midt i chokoladekagebagningen. Det er nemlig sværere at blive sur og irriteret på mennesker, som du har hilst på og har en relation til.

2. Respekter mindretallet

Er et forslag om fx Airbnb blevet stemt igennem på generalforsamlingen, og mødte det modstand blandt de øvrige andelshavere? Så sørg for at lytte til modstandernes synspunkt. Det kan du gøre ved at imødekomme eventuelle forslag fra mindretallet – og dermed mindske modstanden. Det kan for eksempel være, at udlejning kun skal være tilladt to gange per år per bolig, og at Airbnb skal varsles mindst en måned i forvejen. Mennesker som føler sig hørt og forstået – selvom de er i mindretal – bærer meget mindre nag.

3. Adskil person og problem

Din nabo er ikke irriterende, det er den høje musik, der lyder nede fra lejligheden, som generer dig. Gå efter bolden og ikke manden. Og lad være med at antage, at naboen spiller høj musik for at irritere dig. Din nabo er sandsynligvis ikke klar over, hvor højt du kan høre det i din lejlighed. Bank på døren og gå i dialog om volumen på musikken, og aftal hvilke tidspunkter og dage, det er ok at spille høj musik. Inviter eventuelt naboen indenfor, mens musikken stadig kører i vedkommendes lejlighed. Nu kan din nabo få en forståelse for din situation.

4. Tag hånd og snak om problemerne tidligt

Oplever du for eksempel, at naboen har sit skrald stående for længe på bagtrappen? Så bank på døren og tag snakken med det samme. Du kan spørge, om I kan aftale, at skraldeposer maximalt må stå der i 24 timer. Eller spørg ind til hvad din nabo synes er acceptabelt. Vær imødekommende og nysgerrig i forhold til, hvad der gør, at skraldeposerne hober sig op. Måske er der en helt anden grund, som du ikke lige havde tænkt på.

5. Skriv de nye husregler ned

Alle de gode snakke og erfaringer, som dig og dine naboer har gjort jer, skal du tage med til generalforsamlingen. Her kan du stille dem som forslag, og få dem skrevet ind i husordenen. Alle ved nu, hvad der er op og ned i jeres forening. Og husk, at mange konflikter kan undgås, hvis du prøver at se tingene fra den andens perspektiv.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *