Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

2 ud af 5 andelshavere frygter for foreningens økonomi

Dystre forudsigelser for økonomien i mange andelsboligforeninger påvirker også andelshavernes tro på fremtiden. En undersøgelse blandt brugerne på Andelsportal.dk viser, at over 40 procent er bekymret over deres forenings økonomiske situation.

Flere andelsboligforeninger var i løbet af 2010 på randen af konkurs. Mærkværdige låntyper med såkaldte swap-aftaler, rentetrapper og uforståelige økonomiske aftaler betød, at en række andelsforeninger stod med en næsten uoprettelig gæld.

Det har fået flere eksperter til spå et økonomisk vanskeligt år for de hårdest ramte foreninger.

LÆS: Flere foreninger i fare i 2011

Tendensen afspejler sig tydeligt blandt Andelsportal.dk’s brugere. Hele 42 procent har svaret ja til, at de er bekymrede over deres forenings økonomi.

– Når vi taler med andelshaverne, kan vi tydeligt mærke, at der er en generel utryghed for deres økonomiske fremtid. Medierne har svømmet med skrækhistorier, og det bekymrer selvfølgelig mange, fortæller Martin Borgstrøm, der er administrerende direktør for Andelsportal.dk

Kan sove trygt om natten

Men på trods af situationen har langt de fleste andelshavere faktisk ikke noget at frygte.

– Heldigvis har mange foreninger været ganske fornuftige til at vælge de rigtige låntyper. Vi hører ofte fra bekymrede andelshavere, som faktisk sidder ganske fornuftigt i det. Mit bedste råd er, at man søger professionel hjælp, hvis man er i tvivl, siger Martin Borgstrøm.