Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Ejendomsværdi / forbedringer

Vi står foran et større projekt i ejendommen med fugtsikring af kælderen, formenlig i omegnen af 2 mio. kr. Hvis vi gennemfører dette, vil det så forbedre ejendommens værdi? Og vil det kræve at vi skifter fra offentlig vurdering til valuarvurdering for at vi “får udbytte af forberingen af ejendommen”?

Den offentlige vurdering tager jo ikke hensyn til den slags projekter. 2 mio. er jo mange penge, men hvis det er noget som “kommer igen” ved en højere andelskrone, så vil det jo være en investering i stedet for en udgift og derved lettere at overbevise folk om projektet

Vores svar fra

En fugtsikring af en kælder er at betragte som et vedligeholdelsesarbejde, fordi det ikke tilfører ”nye egenskaber” til ejendommen.

Den offentlige ejendomsvurdering bliver ikke påvirket af jeres projekt, fordi vurderingen ikke som sådan er individuel, men bygger på vurderingsmyndighedens gennemsnitsbetragtninger om værdi af områdets sammenlignelige ejendomme.

Om I får noget ud af at gå over til valuarvurdering er nok tvivlsomt, fordi en valuarvurdering sagtens kan ligge under den offentlige ejendomsvurdering – og dernæst fordi, at valuaren nok ser på ejendommens individuelle stand, men næppe vil vurdere at et nødvendigt vedligeholdelsesprojekt medfører en stigning krone for krone i handelsprisen. Herunder indgår der mange andre faktorer som kan påvirke en valuarvurdering.

ADVODAN Glostrup

Hans Christian Færch
Advokat

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.