Få styr på det tekniske, inden I ansøger om ladestandere i boligforeningen

NEWTEK ApS tager boligforeningen i hånden og forklarer mere om ladestanderpuljen, og de overvejelser foreningen bør gøre sig inden og efter ansøgning. I finder også en pdf, der samler alt om ladestandere i boligforeninger og gør jer klogere på de tekniske initiativer.

Billede: Ecotap. Denne artikel er baseret på annoncørbetalt indhold.

 

Hos NEWTEK ApS har de leveret ladeløsninger til elektriske køretøjer, siden 2018, hvilket gør dem til eksperter i selv komplekse opsætninger. De er national distributør for producenten Ecotap, der er aktiv i 24 lande og en del af Le Grand Group. NEWTEK ApS udfører installationer i hele landet – og tager jeres andelsboligforening i hånden og stiller deres viden til rådighed i forhold til den nye ladestanderpulje. Vi dykker sammen med NEWTEK ApS ned i detaljen om, hvad I skal være opmærksom på inden ansøgningen om ladestandere i jeres boligforening.

Ny ladestanderpulje sætter skub hos boligforeninger

Hos NEWTEK ApS har de specialiseret sig i alle dele af landestanderprocessen hos boligforeninger, hvilket gør dem i stand til at rådgive omkring den nye ladestanderpulje, som foreningerne kan søge i november. En pulje der med sine nu 14,4 millioner kroner giver andels- og ejerboligforeninger mulighed for at søge tilskud til etablering af ladestandere i fælles parkeringsanlæg.

Det økonomiske tilskud vil sætte skub i etableringen af ladestandere hos boligforeningerne, og jeg tror langt fra, at det er den sidste pulje, der kommer. Puljen skal søges af foreningerne, inden udgangen af november, men ladestanderne kan, siger først etableres, når man har fået tilsagn fra Bolig- og Planstyrelsen. Vi anbefaler, at man som boligforening søger rådgivning til de tekniske-, driftsmæssige- og servicemæssigeforhold.Morten Nyholm Jensen, adm. direktør for NEWTEK ApS

Morten Nyholm Jensen er ekspert i ladestandere hos NEWTEK ApS. Et firma, der også har søsterportalen Ecotap, hvor de samler alt om ladestandere.

Få et overblik over omkostninger

I andelsboligforeningen skal man være enige om, under hvilke betingelser man ønsker at finansiere og tilbyde opladning på matriklen. Og hos NEWTEK ApS har man oplevet, at det over de seneste år typisk har været sådan, at beboere i etagebyggerier og boligforeninger har efterspurgt ladestandere, men ikke er blevet enige om at finde investeringen. Det kan grundig rådgivning lave om på.

“Det handler om at give bestyrelsen og andelshaverne et overblik over, hvad omkostningerne er ved at etablere ladestandere i andelsboligforeningen. Der er nemlig mange detaljer, som foreningen skal have styr på – og jo mere vi som specialister kan indgå i en sparringsdialog med foreningen, jo bedre,” siger Morten Nyholm Jensen og uddyber:

Der skal bl.a. undersøges, om der er strøm nok, og hvordan anlægget skal placeres. Her kommer vi gerne ud og besigtiger de enkelte forhold, i forhold til alt det praktiske under og over jorden. For NEWTEK ApS handler det nemlig om at tilbyde så objektiv en rådgivning som muligt, så foreningen kan vurdere deres ønsker og muligheder ned i detaljen.Morten Nyholm Jensen, adm. direktør for NEWTEK ApS

For NEWTEK ApS handler det nemlig om at tilbyde så objektiv en rådgivning som muligt, så foreningen kan vurdere deres ønsker og muligheder helt ned i detaljen.

Download en gratis ladestandervejledning til boligforeninger

Morten Nyholm Jensen fremhæver, at FDEL – Forendede Danske Elbilister – har udarbejdet en rigtigt god guide til boligforeninger om ladestandere, hvor de kan finde svar på de typiske spørgsmål om ladestandere i boligejendomme. Guiden finder I her.

Betingelser for ladestanderpuljen

Der er nogle betingelser for at få andel i puljen og til, hvad pengene, man søger om, skal gå til.

“Puljen er dedikeret til at sætte ladestandere op på fælles parkering, men pengene dækker heldigvis både opsætningen under jorden, på forsyningssiden og landestanderne over jorden. Man kan dog ikke bare få et hvilket som helst anlæg, da man skal kunne dokumentere processen over for kommunen, herunder hvad installationen indebærer, og hvor mange penge der går til. Det hjælper vores tekniske medarbejdere gerne med,” forklarer Morten Nyholm Jensen.

Bolig- og Planstyrelsens vejledning om ansøgning til ladestandere i boligforeninger mv.: Ansøgningen

Kontakt NEWTEK ApS i dag
Morten Nyholm Jensen er også klar til at rådgive jeres forening om ladestandere. Ring til ham på telefon: 2124 2454 eller send en mail på: mny@newtek.dk

Læs også mere om ladestandere på NEWTEK ApS søsterportal Ecotab.

Eller om ladestanderløsningerne på siden Byggematerialer.dk.

Om forfatteren: Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.
Skriv en kommentar