Sunde bygninger og sparede penge med drift- og vedligeholdelsesplan fra EBAS

Uforudsete udgifter, dyre løsninger og budgetter, der skrider. Det kan være en stor mundfuld, når en andelsboligforening står overfor en større uforudset renovering. Men faktisk er det muligt at være forberedt med drifts- og vedligeholdelsesplaner fra EBAS, der klarlægger bygningens stand og giver et overblik over fremtidige forbedringer prioriteret efter nødvendighed.

Mange etageejendommen har haft et langt og begivenhedsrigt liv med skiftende beboere, sociale sammenkomster og årstidernes vekslende vejrforhold. Derfor bærer bygningerne ofte præg af at være nedslidte, hvilket kan føre til et akut behov for forbedringer, som ikke kan dækkes af beboernes faste tilskud.

Men i stedet for at vente på, at fyret går i stå, vinduerne skal skiftes, eller at regnen drypper ind gennem et utæt tag, kan I minimere risikoen for pludselige skader og dyre reparationer langt tidligere gennem en drifts- og vedligeholdelsesplan. De fleste oplever nemlig, at den største udfordring ved vedligeholdelse af boligen i virkeligheden er en manglende indsigt i, hvad der kan være galt, og hvor meget man skal budgettere til vedligeholdelse.

Rådgivning fra EBAS

Gennem kyndig rådgivning fra EBAS, der hvert år udarbejder mere end 40.000 boligrelaterede rapporter til danskerne, kan drifts- og vedligeholdelsesplanen overskueliggøre fremtidige investeringer og forslag til vedligeholdelsestiltag de kommende 10 år og derved medvirke til at holde foreningen sund og attraktiv gennem en økonomisk bæredygtig ejendom i en opdateret og god stand. Det skaber glade beboere, og gør det nemmere at sælge boligerne efterfølgende.

Overblikket skabes gennem rådgivning i et enkelt og tydeligt sprog, når EBAS gennemgår ejendommen grundigt fra kælder til kvist og herved giver indsigt i den generelle tilstand og de fremtidige omkostninger til bygningsdrift og eventuel vedligeholdelse. Drifts- og vedligeholdelsesplaner er i en række tilfælde lovpligtigt at få udarbejdet, og hos EBAS er alt information digitalt tilgængelig, så det er nemt at tilgå, bruge og forstå.

Læs mere her og kontakt os.

Andelsportal.dk
Om forfatteren: Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.
Skriv en kommentar