5 gode råd til at vedligeholde jeres veje – og spare penge

Undersøgelser viser, at det i gennemsnit koster to-tre gange så meget for boligforeninger og private boligejere at udlægge nyt asfalt fremfor at vedligeholde ejendommens vejarealer i tide. Pankas A/S er eksperter i belægningsentrepriser i hele landet, og her får I deres 5 bedste råd til at vedligeholde vejen.

Siden 1939 har Pankas A/S udført asfaltbelægning i det ganske land for både boligforeninger, private samt erhverv. Her deler de ud af deres ekspertviden, så jeres andelsboligforening undgår at bruge unødvendige penge på nye vejarealer.

Råd 1: Spred sand på vejen om sommeren

Når solen står højt på himlen i sommermånederne, kan asfalten blive over 50 grader varm, hvilket gør den følsom overfor vrid og indtryksmærker. Som forebyggelse kan belægningen afstrøs med et tyndt lag finkornet sand. (Laget bør fjernes igen når temperaturen atter falder)

Råd 2: Med strøer skånes asfalten, når foreningen renoverer

Asfalt er et delvist fleksibelt materiale. Derfor er det nødvendigt at aflaste belægningen med enten strøer eller plader ved statisk belastning. Statisk belastning kommer blandt andet fra tunge stillestående køretøjer og containere, når foreningen er i gang med et renoveringsprojekt.

Råd 3: Revneforsegling er en let og billig løsning

Vind og vejr sætter med tiden sit præg på belægningerne, hvor der kan opstå stentab, slaghuller eller revner. Sådanne skader giver vandet fri adgang til at sive ned i belægningen og det underliggende lag, hvor det accelerer nedbrydningen. Heldigvis kan disse skader oftest forsinkes med en revneforsegling, som er en let og billig løsning. En løsning, som Pankas A/S gerne hjælper med.

Råd 4: Kattegrus kan bruges til at opsuge uønskede væsker på vejen

Asfalt består af sten og bitumen, og er derfor følsom overfor olier og organiske opløsningsmidler. Al spild på belægninger bør derfor så vidt muligt undgås. Er skaden sket, så anbefales det at opsuge spildet ved hjælp af, sand, kattegrus eller savsmuld.

Råd 5: Få en professionel gennemgang af vejen hvert 3 år

Det sidste gode råd lyder, at andelsboligforeningen gør sig klogt i at få vejene vurderet hvert 3-4 år af en professionel asfaltvirksomhed. Her kan foreningen få udarbejdet en vedligeholdelsesplan for at sikre længst mulig levetid for vejen.

 

Pankas A/S vurderer gerne jeres veje
Hos PANKAS A/S arbejder de ud fra en vision om at være kundens fortrukne samarbejdspartner med konkurrencedygtige priser. De er specialister i asfaltbelægninger til hvilket som helst formål samt vedligeholdelse af veje.

De er også klar til at hjælpe jeres andelsboligforening. Spar penge i fremtiden og kontakt en fagmand fra Pankas A/S til eftersyn af jeres belægning. Skriv til Pankas A/S på: [email protected] eller indsend jeres forespørgsel på deres hjemmeside, og få en uforpligtende pris på foreningens asfaltarbejde.

Andelsportal.dk
Om forfatteren: Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.
Skriv en kommentar