3 råd fra eksperten: Når badeværelset skal renoveres korrekt

Det er vigtigt, at andelsboligforeningen opsætter rammer for kvaliteten af de badeværelsesrenoveringer, der udføres i boligerne. Badeværelset er en af boligens mest komplekse rum at renovere, og det kan få store konsekvenser, hvis rørene ikke bliver håndteret med den rette faglighed eller gulvet ikke bliver vådsikret korrekt. Badeværelsesspecialisten Badmodul A/S deler sine tre bedste råd til, hvordan du som andelshaver kommer bedst fra start med en badeværelsesrenovering.

Flere eksperter mener, at badeværelset et det mest komplekse rum at renovere i hele boligen. Derfor er det særlig vigtigt, at din badeværelsesrenovering bliver tilgået med stor professionalisme og faglighed. Bliver rørføring, montering af fliserne og vådrumssikringen ikke håndteret korrekt, kan det i værste tilfælde betyde en vandskade hos underboen eller en dyr ekstraregning, når andelsboligen skal efterses af en fagmand ved salg.

Hos Badmodul A/S har de over 1000 renoveringer af badeværelser på CV’et siden 2013. Utallige af dem har været i landets andelsboligforeninger – og firmaet deler gerne ud af sin viden. For hvad skal du være opmærksom på før, under og efter renoveringen?

Råd 1: Hav et fyldestgørende aftalegrundlag

Grundige og detaljerede aftaler mellem håndværkeren og dig som bygherre giver ikke blot overblik over, hvordan processen vil forløbe. Det giver også sikkerhed, hvis noget mod forventning skulle gå galt.

“Inden vi påbegynder en badeværelsesrenovering, laver vi en række forskellige dokumenter, hvor ‘AB Forbruger-kontrakt’ er en af dem. Kontrakten giver ved accept – sammen med det øvrige tilbudsmateriale – dig som kunde en række rettigheder, sikkerheder og garantier. I materialet dækkes alt fra, hvad tilbuddet indeholder, til hvilke tidsfrister vi arbejder efter. Det indeholder også konkrete aftaler om, hvordan arbejdet skal afleveres og håndteringen af eventuelle mangler,” fortæller Mads Andreasen, der er indehaver og stifter af Badmodul A/S.

Han uddyber: “Med det rigtige aftalegrundlag ved du altid, hvad du kan forvente af firmaet. Samtidig giver det sikkerhed at vide, at du er dækket, hvis der skulle opstå uenigheder under processen.”

Råd 2: Få dokumenteret arbejdet før, under og efter

Du skal sikre dig dokumentation, for at entreprenøren har udført arbejdet professionelt.

”Kunden er ikke fagmanden. Det kan derfor være svært at vide, om arbejdet bliver udført efter de gældende regler. Billeder samt en beskrivelse af arbejdet er derfor alfa og omega. På den måde kan kunden nemlig dokumentere, hvad håndværkeren har udført og hvordan,” siger Mads Andreasen.

Med billeder og en faglig arbejdsbeskrivelse kan du også dokumentere kvaliteten af arbejdet med det nye badeværelse overfor bestyrelsen og/eller en kommende køber af andelsboligen.

 

Badmodul Badmodul

Her ser du eksempler på, hvordan Badmodul A/S dokumenterer deres arbejde undervejs på et projekt. Udover billeder samt en tilhørende arbejdsbeskrivelse får kunden også tegningsmateriale på badeværelset (plantegning & 3D).

Råd 3: Hav styr på autorisationerne

Der sker så meget, når du skal renovere boligen og desværre kan uheld også forekomme. Her er det vigtigt, at du kan henvise til, at arbejdet er udført af en autoriseret håndværker. Det sidste råd lyder derfor, at du bør undersøge om håndværkeren har de rette autorisationer til arbejdet. Det kan du blandt andet gøre i autorisationsregisteret på Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside.

”Det er en god idé at vælge en entreprenør, du ved har den rette autorisation samt forsikring, hvis noget skulle gå galt. Det er nemlig den autoriserede håndværkers ansvar, hvis arbejdet ikke er udført ordentligt,” slutter Mads Andreasen fra Badmodul A/S.

Drømmer du om et nyt badeværelse?

Ønsker du at høre mere om et badeværelse tilpasset netop dine ønsker, så er Badmodul A/S klar til at hjælpe. På hjemmesiden findes en beregner til badeværelset, hvor du kan få et overslag på dit drømmeprojekt. Du kan også se eksempler på tidligere badeværelsescases eller booke et uforpligtigende møde. Badmodul A/S tilbyder altid:

  • Forsikring (ansvar, produktansvar, erhverv) – dækker skader op til 10 millioner
  • Medlem af Byg Garanti – en ekstra garanti for dig som forbruger
  • Godkendt autoriseret VVS-installatører
  • Gratis og uforpligtigende møde med 3D-tegninger af dit projekt

Badmodul A/S dækker hele Sjælland og har mere end 40 ansatte på tværs af faggrupper. Siden 2013 har firmaet etableret mere end 1000 badeværelser. Kontakt Badmodul i dag på 70 70 25 10 eller info@badmodul.dk for professionel rådgivning.

Andelsportal.dk
Om forfatteren: Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.
Skriv en kommentar