Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Andelshavere snyder sig selv i stor stil

Det er amatører uden forstand på økonomi, der driver mange af de eftertragtede andelsforeninger i København og på Frederiksberg.

Konsekvensen er, at andelshaverne går glip af store penge og oven i købet betaler for meget i husleje. Det mener Lars Wismann, der er projektchef og direktør hos Wismann Property Consult, som rådgiver boligforeninger. Han påpeger, at mange af foreningerne gør alt for lidt for at optimere deres lejeindtægter og minimere driftsudgifterne. “Mange andelsforeninger udlejer nogle lokaler til for eksempel butikker og døgnkiosker, men huslejen er alt for lav. Tit og ofte har den stået i stampe i årtier. Der er også talrige eksempler på, at lejere har råderet over garager til 200 kr. om måneden, selvom markedsprisen er mindst 1000 kr.,” siger Lars Wismann. Han påpeger desuden, at mange foreninger holder fast i gamle dyre lån med både 6 og 7 pct. i rente, selvom de for længst burde være skiftet ud.

Cheføkonom Sune Worm Mortensen fra Realkredit Danmark er enig i, at andelshaverne ikke får nok ud af deres andele. “Det skyldes ofte, at det er amatører, der står i spidsen for foreningerne, selv om det ofte er økonomisk meget indviklede forhold, der skal tages stilling til. Så mange andelsforeninger kunne helt sikkert få en bedre økonomi, hvis de fik professionel hjælp,” siger cheføkonomen til Berlingske.

Kilde: Børsen & Berlingske