Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

To af de ni partiformænd bor i andelsbolig

Ifølge en undersøgelse lavet af Bolig.dk bor to af de ni partiformænd for de største danske partier i andelsbolig. Læs i denne artikel, hvem de er og hvordan resten af partiformændene bor.

Der er stor fokus på økonomi og boligmarked i den igangværende valgkamp. Derfor er det også spændende for de danske vælgere at vide, hvordan toppolitikerne bor, og derfor har Bolig.dk lavet en oversigt, der viser, hvordan partiformændene bor.

Oversigten viser, at to af de ni danske partiformænd bor i andel. Den ene er Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen, der bor i en andelslejlighed på Nørrebro, men også Margrethe Vestager fra Det Radikale Venstre bor i en andelslejlighed. Hendes ligger i starten af Amager. Se i listen herunder, hvordan og hvor resten af partiformændene bor.

Lars Løkke Rasmussen, Græsted

Statsministeren bor privat i parcelhuskvarteret Solbakken i stationsbyen Græsted. Her bor han sammen med sin kone Solrun og deres fælles tre børn. Seneste registrerede salgspris på Lars Løkke Rasmussens hus er ifølge OIS 1.800.000 kr. i 2000.

I Lars Løkke Rasmussens kvarter er beboerne typisk over 50 år, og blandt de større aviser vælger man at læse Kristeligt Dagblad.

Politisk er Lars Løkke Rasmussen enig med sine naboer. Ved sidste Folketingsvalg stemte man i dette område hellere på Venstre end på Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti eller Enhedslisten.

Pia Kjærsgaard, Gentofte

Dansk Folkeparti-formanden købte sit 129 m2 store hus i Gentofte for over 30 år siden. Her bor hun sammen med sin mand, Henrik Thorup. Ifølge Tingbogen har Pia Kjærsgaard og hendes mand betalt 925.000 kr. for deres hus i 1980.

Pia Kjærsgaards naboer er vilde med at gå i teatret, i operaen, til udstillinger eller på museum. Og så bliver der læst mange aviser. Især Berlingske er populær.

Umiddelbart får Pia Kjærsgaard ikke politisk opbakning af sine naboer. Deres stemmer gives nemlig oftest til det Radikale Venstre eller Det Konservative Folkepart samt Enhedslisten, mens krydset kun sjældent sættes ved Dansk Folkeparti.

Villy Søvndal, Sdr. Bjert

SF-formanden har bevæget sig uden for de københavnske – og nordsjællandske postnumre. Han har slået sig ned i et hus, der har et samlet boligareal på 178 m2 og ifølge OIS er seneste registrerede salgspris 2.545.000 kr. i 2008.

Personerne i Villy Søvndals område er oftest par med gennemsnitsalderen i 60’erne, der typisk er pensionister efter et langt arbejdsliv. Næsten halvdelen af SF-formandens naboer lytter til P4, mens en tredjedel læser Ældresagen, Antik & Auktion og Golf Magasinet.

Det er ikke til at forudse, hvor hans naboer sætter krydset til næste Folketingsvalg, da ingen tendenser er signifikante.

Lars Barfoed, Kokkedal

Partiformanden for Det Konservative Folkeparti bor i et lejlighedskompleks på Mølledammen i Kokkedal sammen med sin kone Vibeke Sylvest Barfoed, som han har været gift med i to år. Ifølge Tingbogen har de købt lejligheden i 2006 for 2.799.960 kr.

Lars Barfoed bor blandt landets rigeste – nærmere bestemt blandt de 20 procent mest højtlønnede i Danmark. Her interesserer man sig for arbejdsmarkedspolitik, boligpolitik og samfundsøkonomisamt EU-forhold.

Ved sidste Folketingsvalg stemte Lars Barfoeds naboer på Enhedslisten, Socialdemokraterne, Det Radikale Venstre eller Det konservative Folkeparti og overvejer at gøre det igen ved kommende valg.

Helle Thorning-Schmidt, Østerbro

Helle Thorning-Schmidt bor i populært byggeforeningshus tæt på Svanemøllen og Parken på Østerbro sammen med sin mand Stephen Kinnock og parrets to fælles børn. Den seneste registrerede salgspris er ifølge OIS 3.680.000 kr.

Helle Thorning og Pia Kjærsgaard har mere end interessen for politik til fælles. De personer, der kendetegner de områder de bor i, er nemlig identiske typer. Aviser læses der mange af og ikke mindst de store landsdækkende, men frem for alt Berlingske. Andre populære kilder til daglig eller hyppig viden tæller Politiken, Weekendavisen og Børsen.

Radikale Venstre eller Det Konservative Folkepart samt Enhedslisten er de partier, der primært stemmes på af områdets andre beboere.

Johanne Schmidt-Nielsen, Nørrebro

Kvarteret omkring Blågårds Plads har været plaget af voldsomme uroligheder, men det har tilsyneladende ikke skræmt Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen. Der bor hun nemlig i en andelslejlighed og derfor findes der ikke nogen offentlig tilgængelig seneste salgspris på boligen.

Her bor den unge politiker i blandt mange andre unge. Området bebos nemlig af folk i 20’erne eller 30’erne, som ikke har skiftet familie, og mange er stadig under uddannelse.

Den politiske profil i Johanne Schmidt Nielsens område hælder mod Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti eller Enhedslisten.

Margrethe Vestager, Amager

Formanden for Det Radikale Venstre bor på Amager i en andelslejlighed. Der findes ikke nogen offentlig tilgængelig seneste salgspris på formandens bolig.

Vestagers typiske nabo spiser økologiske grøntsager, går ofte på museum, og mange er interesserede i politik.

Mange af partiformandens naboer stemmer gerne for Margrethe Vestagers politik. Ved sidste Folketingsvalg stemte de på Enhedslisten, Socialdemokraterne, Det Radikale Venstre eller Det Konservative Folkeparti.

Anders Samuelsen, Horsens

Anders Samuelsen bor i Horsens og er far til to drenge. Her bor han i et hvidt parcelhus fra 60’erne. Ifølge OIS blev det handlet i 2010 til 1.500.000 kr.

Naboerne er typisk børnefamilier med større og mindre børn – og mange har en mellem- eller lang uddannelse.

Tendensen for Anders Samuelsens naboer er, at de stemmer på Det Konservative Folkeparti ved Folketingsvalg.

Per Ørum, Ulfborg

Kristendemokraternes Per Ørum har bosat sig et 119 m2 hus i Ulfborg nær Holstebro. Seneste registrerede salgspris er ifølge OIS 870.000 kr. i 2007.

Per Ørums naboer læser i høj grad regionalaviserne og lytter til de kommercielle radiokanaler som for eksempel The Voice og Radio 100 FM.

Umiddelbart møder Per Ørum politisk opbakning fra sine naboer. Ved Folketingsvalget i 2005 blev der i området stemt på Dansk Folkeparti eller Kristendemokraterne – til gengæld var der kun få stemmer på Det konservative Folkeparti og Det Radikale Venstre.

Visningerne af boligerne er geografisk omtrentlige.

Anvendte data stammer fra Bolig.dk. Vælgerprofiler er udarbejdet af Conzoom.eu.

Kilde: Bolig.dk