Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Nye vinduer er ingen videnskab – og dog

Når man står over for at skulle udskifte vinduer er der flere forhold, som er værd at sætte sig ind i, så man får den optimale løsning både nu og i fremtiden. Nedenfor er et udsnit af punkter man bør tage med i sine overvejelser:

Sundhed/indeklima

Nye eller renoverede vinduer giver boligen en ekstra tæthed, og du bør derfor være ekstra opmærksom på at lufte ud regelmæssigt for at opretholde et sundt indeklima.

Dagslys

Vær opmærksom på, om den valgte løsning tilfører samme mængde dagslys, som den eksisterende løsning. For hvis de tilfører mindre dagslys kan det få betydning for elregningen på sigt. Undersøg evt. muligheden for at udvide rudearealet, uden at gå på kompromis med det arkitektoniske udtryk.

Energi

Renovering af gamle vinduer med påmonteret forsatsglas er ofte energimæssigt en lige så god løsning, som nye vinduer, men mindre brugervenligt. Vær blot opmærksom på, at bygningsreglementets energibestemmelser skal overholdes.

Støj/lyd

En eftermonteret forsatsramme giver ofte en særdeles god lydisolering. Koblede vinduer, hvor der er 2 vinduesrammer er også effektivt mod støj.

Levetid

Husk at have fokus på om renovering af vinduet står mål med den forventede efterfølgende levetid. Da den tekniske levetid ofte er kortere end den mulige, bør du overveje om dine forventninger og behov bliver indfriet ved renovering af vinduet.

Pris

Få altid mindst to skriftlige tilbud på en vinduesrenovering og sammenlign dem indgående inden den endelige leverandør vælges. Tilbuddene bør også omfatte levetidskriterier og vedligeholdelse. I forbindelse med en udskiftning bør du altid undersøge, hvilke kvalitets og garantiordninger producenten er tilsluttet.