Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Ny flagdag i Grøndalsvænge – vinder kampen om 400 millioner

Andelsboligforeningen Grøndalsvænge har i dag noget at fejre. Grøndalsvænge har som følge af en gammel servitut nemlig stået til at miste et trecifret millionbeløb, men deres sag ser ud til at være afsluttet og deres andelsboligforening er igen 400 millioner kroner mere værd.

Andelsboligforeningen Grøndalsvænge, som er beliggende i Københavns Nordvest kvarter, har i en længere periode været i strid med Københavns Kommune om en servitut fra 1900-tallet. Servitutten fastslog, at andelsboligforeningens grunde ikke måtte stige, men siden marts 2004 har boligforeningen, uvidende om klausulen, tilladt at grundene på Grøndalsvænge steg i takt med den offentlige ejendomsvurdering, idet at Grøndalsvænge købte sig fri af en tilbagekøbsklausul.

Københavns Kommune har dog på baggrund af servitutten håndhævet, at det kun var andelsboligforeningens boliger, der måtte stige i værdi, og ikke grundene.

Københavns Kommune har ikke handlet lovligt

Statsforvaltningen har nu afgjort at Københavns Kommune ikke har handlet lovligt, og det lader derfor til, at stridsøksen mellem Københavns Kommune og Grøndalsvænge kan begraves. I så fald skal de 389 andelshavere i Grøndalsvænge ikke længere bekymre sig om, at deres andelsboligforening falder med 400 millioner kroner tilsammen.

Statsforfatningens mener nemlig ikke, at Københavns Kommune har ret til at håndhæve den gamle klausul, skriver Berlingske Business. Statsforvaltningen har nu anmodet Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune om, at de inden for de næste to måneder skal finde en løsning.

Frank Jensen har tidligere udtalt, at man i Københavns Kommune vil følge Statsforvaltningens afgørelse, hvorfor sagen forventes afgjort nu.

Grøndalsvænge vinder – Ny flagdag i Grøndalsvænge

I Grøndalsvænge kan beboerne ånde lettet op. Andelsboligforeningens formand Bjarne Jepsen udtaler til Politiken: ”Det er klart, at vi er ovenud lykkelige med den her afgørelse i hånden. Vi har følt os retsløse og hundredevis af familier har hængt i et juridisk og økonomisk tomrum. Det har været megahårdt for mange. Så vi håber virkelig, at det stopper her”

Beboerne forventer at Københavns Kommune vil holde deres ord og 9. September er derfor blevet udnævnt til officiel flagdag i Grøndalsvænge.

Skriv en kommentar til artiklen

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *