Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Nu vil også Venstre lukke indre by

Københavns middelalderby skal have flere gågader og såkaldte sivegader uden gennemkørende trafik. Nu har Venstre i København foretaget en u-vending og vil også have bilerne ud af byen. Men andre ord ser det snart ud til at Københavns indre by bliver en pendant til Den Gamle By i Århus.

I flere år har venstrefløjen i Københavns Borgerrepræsentation presset på for at få en bilfri by og det er dét Venstre med kulturborgmester Martin Geertsen i spidsen, har valgt at bøje sig for. Han mener, at den indre by har en størrelse, som gør det fysisk muligt at cykle eller gå rundt i området og tror at handelen vil blomstre op i en “sprudlende indre by” – spørgsmålet er så bare hvordan folk skal få de vare med hjem, som den øget vækst af sted kommer?

Ikke overraskende støtter SF en fredeliggørelse af indre by, men partiet er parat til at gå endnu videre og har fremsat et forslag om, at alle nye bydele bliver bilfri.

Det kunne eksempelvis være Ørestad Syd, Nordhavnen og Ny Carlsberg-området, der ifølge SF, bør indrettes på en måde, så det er muligt for en moderne familie at kunne leve uden en bil. Det vides endnu ikke hvorvidt Martin Geertsen og Venstre også hér er klar på at gå så vidt.

Kilde: Berlingske / Ejerportal.dk