Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Køb en andel og spar penge

Du kan spare op til 50 procent, hvis du ser bort fra ejerboligmarkedet og i stedet investere i en andelslejlighed.

Der er mange billige andelslejligheder i hovedstaden. I hvert fald hvis man sammenligner med prisen på ejerlejligheder. Der er nemlig mulighed for at spare mange penge, hvis du køber en andelslejlighed frem for en tilsvarende ejerlejlighed. Du skal dog se dig for, da det ikke er i alle tilfælde, hvor der er noget at spare. Det skriver Magasinet Penge og Privatøkonomi.

Data fra boligportalen Boliga.dk viser, at en toværelses andelslejlighed i København ligger på 71 procent af den månedlige ydelse, som en tilsvarende ejerlejlighed koster om måneden. Det betyder, at hvis nettoydelsen på ejerlejligheden er 10.000,- kroner om måneden, slipper du med 7100,- kroner for andelslejligheden.

– Jeg ved ikke, om andelsboliger er en god forretning, men det er en bedre investering end for to år siden. Priserne er faldet. Hvis du alligevel skal købe ejendom og har planer om at blive boende i mange år, så er det godt at gå ud nu, siger investeringsrådgiver hos Finanshuset i Fredensborg Kim Valentin i et interview med MetroXpress.

Det er mellemklassen og førstegangskøbere, der ifølge Kim Valentin vil nyde bedst af denne mulighed.

– De, som har været holdt ude af ejendomsmarkedet, kan nyde bedst af det. Folk på mellemindkomster, det kan være sygeplejersker, politibetjente eller skolelærere. Eller dem, som lige har stiftet familie og er førstegangskøbere. For dem er det et godt marked, siger han.

I Danmarks andenstørste by, Århus, er der ikke de samme penge at spare. Her ligger nettoydelsen for en toværelses andelslejlighed på 95 procent af en tilsvarende ejerlejlighed.