Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Ekspert: DR Kontant gik for langt

Kåre Quist, der er vært på DR Kontant, viste i programmet om Ringertoften, der blev sendt den 15. september, at han er klar til at gå lige til grænsen og lidt længere i jagten på skurke.

De har ikke længere noget studie i DR Kontant. Det meste af deres udsendelser bliver optaget i marken, og så er seerne mere med på farten, når værten Kåre Quist tager ud for at konfrontere de folk, programmet har fat i.

Tirsdag den 15. september lavede Kåre Quist og resten af DR Kontant-redaktionen en udsendelse om andelsboligforeningen Ringertoften, og vanen tro blev der fundet et par skurke. I denne sammenhæng mente DR Kontant, at skurkene var valuarfirmaet Ejval og Boligadministratorerne.

Da Gunnar Brandt, der ejer valuarfirmaet Ejval, ikke ville medvirke i programmet, valgte Kåre Quist at køre ud til Gunnar Brandts privatadresse. Firmaet Ejval ligger godt nok på samme adresse, så Kåre Quist håbede formentlig på, at han ville få fat på Gunnar Brandt i hans egenskab af ejer af Ejval. Det fik han ikke.

Mikrofon op til soveværelsel stedet placerede Kåre Quist og tv-hold sig foran Gunnar Brandts hoveddør. Lydmanden svingede en såkaldt boomstang op i vinduet på førstesalen, hvor de optog Gunnar Brandts kone.

– Du skal ikke åbne, Gunnar, sagde konen, hvilket DR Kontant gengav med undertekster i deres program.

Gunnar Brandt åbnede aldrig for Kåre Quist, men det var han nu også i sin gode ret til.

– Jeg har ikke selv set udsendelsen, men som du har beskrevet den, så er der ingen tvivl om, at det er i strid med god presseskik, understreger mediejurist Oluf Jørgensen overfor Andelsportal.dk. DR bragte rettelse. Derfor ville Gunnar Brandt formentlig få medhold i en eventuel klage til Pressenævnet, men han har endnu ikke afsendt en.

Til gengæld har redaktionen bag DR Kontant måttet rette et beløb, som de nævnte i samme udsendelse. DR Kontant påstod, at Boligadministratorerne tjente cirka syv millioner kroner på stiftelsen af andelsboligforeningen Ringertoften. Det korrekte beløb for Boligadministratorerne og rådgiver Torben Rasmussen tilsammen er 684.750 kroner eksklusiv moms.