Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Derfor er en vedligeholdelsesplan vigtig

For alle andelsboligforeninger er det et løbende arbejde at vedligeholde ejendommen. Byggeprojekter skal sættes i gang, og diverse ting skal renoveres, simpelthen for at have styr på økonomien og sikre sig, at ejendommen bevares i en god stand.

Hvornår fik jeres ejendom sidst et serviceeftersyn, hvor en fagmand gennemgik ejendommen fra kælder til kvist? Det er et spørgsmål, de fleste andelsbestyrelser bør stille sig selv. Det er nemlig altid bedre og billigere at forebygge end at reparere, og derfor er det sund logik at overveje at få et overblik over jeres ejendoms vedligeholdelsesbehov. Ved at få udarbejdet en tilstandsrapport undgår I pludselig opstået og ofte dyre reparationer, og samtidig får jeres forening et overblik over de kommende års vedligeholdelsesudgifter.

For mange foreninger tænker man ikke over diverse vedligeholdelsesprojekter i det daglige. Livet går sin gang i foreningen, og måske tænker man ikke over, at taget på et tidspunkt skal skiftes, der skal sættes nye vinduer i og facaden skal renoveres.

Vigtigt med en vedligeholdelsesplan

Men har man som forening ikke fokus på sådanne renoveringsprojekter, risikerer man dels, at ejendommen forfalder, og ikke vedligeholdes mens tid er, dels at økonomien skrider, da det kan blive en dyr omgang, hvis man ikke har budgetteret med diverse vedligeholdelsesprojekter. Derfor er en vedligeholdelsesplan vigtig og simpelthen en sikkerhed for, at der er styr på økonomien i foreningen.

For at undgå disse scenarier, skal foreningen for eksempel tage kontakt til en byggesagkyndig, der i samarbejde med foreningen vil udarbejde en vedligeholdelsesplan, der løber en årrække frem. Planen skal indeholde alle planlagte renoveringsopgaver i en fastlagt årrække frem i tiden. Undervejs, typisk hvert tredje år, skal planen opdateres, så nye opgaver kan tilføjes, så der eventuelt kan flyttes rundt på planlagte opgaver. Det kan for eksempel være på grund af hårdt vejr.

Undgår stigende udgifter

Således sikrer foreningen, at man får renoveret ejendommen i tide, og at fællesudgifterne ikke pludselig eksploderer, fordi uforudsete regninger skal betales. I den forbindelse er det klogt, at foreningen har en fælles opsparingskonto, hvor beboerne hver måned betaler for eksempel 500 kroner, så foreningen altid har økonomisk overskud og kan ”tåle” pludselige regninger.

Andelsportal.dk har i samarbejde med byggesagkyndige arkitekter og rådgivende ingeniørfirmaer udarbejdet fem spørgsmål til dig og din forening omkring jeres ejendom:

1. Har jeres forening en vedligeholdelsesplan?
2. Har jeres forening et overblik over de kommende års vedligeholdelser?
3. Får jeres forening et årligt ejendomscheck?
4. Har I en fast tilknyttet byggesagkyndig rådgiver?
5. Ved I, hvad jeres vedligeholdelsesomkostninger bliver de næste ti år?

Skal din forening have udarbejdet en vedligeholdelsesplan, kan I gratis indsende jeres opgave på Andelsportal.dk, hvorefter I modtager tre uforpligtende tilbud.