Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Andelsboligforeninger skal fremover valuarvurderes

Når den offentlige vurdering bliver afskaffet i 2009 bliver valuarvurderingen sandsynligvis løsningen for omkring hver anden andelsboligforening, oplyser SKAT. Men i modsætning til ABF (Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation), mener Andelsportal.dk ikke kun at det er en ulempe for andelsboligforeningerne. For selvom foreningen skal betale for den årlige valuarvurderingen, så bliver andelskronen mere nøjagtig værdisat i forhold til markedsprisen.

Med afskaffelsen af den offentlige ejendomsvurdering, forsvinder en væsentlig del af vurderingsgrundlaget også hos flertallet af landets andelsboligforeninger. Men i modsætning til ABF, mener Andelsportal.dk ikke, at den ændring burde skabe panik hos foreningerne. Faktisk burde det præcist modsatte være tilfældet. De sidste offentlige vurderinger har nemlig om noget skabt uro, da de i rigtig mange tilfælde var alt for høje og langt over den reelle handelspris. En valuarvurdering vil derimod være i overensstemmelse med den reelle pris, da den bl.a. bliver udarbejdet på baggrund af de øjeblikkelige priser på tilsvarende udlejningsejendomme og på en grundig undersøgelse af ejendommens aktuelle vedligeholdelsesstand.

Vurderingschef: 2009 vurderingen bliver den sidste

Andelsportal.dk har talt med vurderingschef Henrik Pontoppidan fra SKAT og han havde ikke fået klarhed over hvad konsekvenserne af afskaffelsen af den offentlige vurdering vil blive. Han er dog overbevist om at den offentlige vurdering for 2008, som de arbejder på lige nu, bliver den sidste. Hvordan foreningerne skal forholde sig derefter, har han ikke nogen umiddelbar svar på, men det er sandsynligt, at valuarvurderingen blev afløseren for den offentlige vurdering. Andelsportal.dk har ligeledes talt med Skatteminister Kristian Jensens pressechef Peter Høyer og han kunne også konfirmere, at de offentlige vurderinger forsvinder, men hvordan lovforslaget i detaljer bliver udmøntet er endnu ikke på plads.

Sikkert flertal for afskaffelsen

Ifølge Peter Høyer kan valuarvurderingerne sagtens blive løsningen på de snart manglende offentlige vurderinger. Det hænger naturligvis sammen med, at valuarerne har markedskendskabet og dermed forudsætningerne for at vurdere foreningernes ejendom, så præcist som muligt. Peter Høyer regner i øvrigt med, at ministeriet har et lovforslag på plads i Folketingets efterårssamling og der ikke burde være nogen problemer med at skaffe et flertal. For både De Radikale og Socialdemokratiet i foråret har været ude med et forslag om afskaffelsen af den offentlige ejendomsvurdering.