Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Andelsboliger fulde af friværdi

Andelsboligejerne har ganske vist belånt boligerne med 16,5 milliarder kroner, men reelt er der ikke pillet ved friværdierne. Det skyldes, at værdistigningen er gået lige så stærkt som belåningen, viser beregninger fra BG Bank lavet for Industriens Dagblad, I dag.

En andelsbolig herhjemme har i dag en gennemsnitlig friværdi på 342.000 kr. Det giver 65 milliarder kroner for den samlede bestand af andelsboliger.

Flader ud

Men andelsboligejerne skal nu nok forberede sig på, at det flader lidt ud:

Vi tror, at friværdien topper nu, fordi ejendomspriserne generelt er ved at bremse op, siger cheføkonom i BG Bank, Anne Buchardt, til I dag.

Optager nye lån

Det er andelsboligbogen – en landsdækkende centralt register – der holder øje med, hvor meget danskerne låner i deres andelsboliger.

– Efter 1. halvår 2006 er der i alt tinglyst 60.709 pantebreve i andelsboliger. Det svarer til cirka en trediedel af alle andelsboliger. Der er fortsat godt gang i lånene, der er konstant cirka 3.000 nye pantebreve hver måned. Og det er mit indtryk, at mange der allerede har lånt en gang, nu vender tilbage og optager et nyt lån, fordi friværdien i boligen er steget, siger dommer Søren Sørup Hansen fra Andelsboligbogen.

Kilde: Penge, DR.DK