Hvad bør andelsboligforeningen vide om sikkerhedsdøre?

Hvornår skal andelsboligforeningen have nye døre? Hvilke dørkrav skal overholdes? Og hvordan sikrer foreningen den bedste proces, når dørene skal udskiftes? Andelsportal.dk’s branchepartner, Dansk Dørsikring ApS, gør os klogere på alt om sikkerhedsdøre i andelsboligforeningen.


Indholdet i denne guide er sponsoreret.

Andelsboligforeninger er ofte en del af den gamle boligmasse, hvor lejlighedsdørene kan trænge til udskiftning. Hvor indbrudssikring og klima ofte spiller en stor rolle, når de nye lejlighedsdøre skal vælges, stilles der konkrete krav til dørenes brandklasse. Vi har derfor allieret os Dansk Dørsikring ApS.

Sikkerhedsdøre i andelsboligforeningen

Når vi taler sikkerhedsdøre i en andelsboligforening, er det både døre i den private andelsbolig ud til opgangen, opgangs- og bagdøre samt døre i fællesarealerne. Hos Dansk Dørsikring ApS oplever de dog ofte, at nogle bestemte døre glemmes.

”Til loftet og/eller kælderen sidder nogle branddøre, som ofte ikke er tidssvarende. Disse bør også efterses,” siger Dansk Dørsikring ApS.

Hvornår trænger lejlighedsdørene til et udskift?

I dag er kravet til døre anderledes end tidligere. Der er derfor flere parametre, foreningen skal kigge på i forhold til en udskiftning.

”Vi oplever ofte, at sikkerhed er en motivator for at udskifte dørene i andelsboligforening. Andelshaverne vil nemlig gerne have en indbrudssikker dør, så de følger sig trygge i egen bolig. Der er dog også en række andre vigtige faktorer, der spiller ind,” siger Dansk Dørsikring ApS og uddyber:

Lydisolering, tæthed og klima er nogle andre krav, der er vigtige i tiden. Det betyder også, at selvom foreningen ikke oplever, at den skriger efter nye døre, så kan der være fordele ved at udskifte dem alligevel,Dansk Dørsikring ApS

Hvad er tegnene på en utæt lejlighedsdør?

Der findes en række synlige tegn på, at andelsboligforeningens døre trænger til udskiftning.

”Begynder det at trække ind fra dørene, som ikke længere er tætte, bør man overveje et udskift. Man kan også se, at de gamle trædøre begynder at slå sig, hvilket udover utæthed også gør dem svære at åbne og lukke. Skal du altså lige bruge et ekstra skub eller løfte døren for at lukke den, er det tegn på, at et udskift nærmer sig,” siger Dansk Dørsikring ApS.

Fordelene ved nye lejlighedsdøre i foreningen
  • Mindsker varmetabet
  • Indbrudssikring af boligerne
  • Støjreducering
  • Forbedring af æstetik og udseende

Brandkrav til dørene i andelsboligforeningen

Det er naturligvis vigtigt, at dørene i andelsboligforening overholder tidens krav til brand (dvs. EI2-30).

”Vi monterer udelukkende døre fra producenten DALOC. DALOC er en svensk producent, men alle deres døre er testet og godkendt efter danske forhold,” siger Dansk Dørsikring ApS.

 

Udpluk af døre fra Dansk Dørsikring ApS

DannebrogDobbeltdørFanø
DannebrogDobbeltdørRømøX

Nye lejlighedsdøre: Hvor starter foreningen?

Det er altid en god idé at alliere sig med en ekspert, når foreningen vil have en vurdering af nødvendigheden, prisen og anbefalinger til den bedste løsning til dørudskiftningen.

“Hos Dansk Dørsikring ApS stiller vi altid op til en konstruktiv dialog, hvis foreningen overvejer at få udskiftet en eller flere døre. Vi mener, at dialogen med en ekspert er den rette måde for foreningen at komme godt fra start,” siger Dansk Dørsikring ApS og påpeger, at de også gerne leverer pris og oplæg til et dørprojekt.”

Kan man udskifte sin egen dør ud til opgangen?
Det er andelsboligforeningen, der har pligten til udvendig vedligeholdelse af eksempelvis vinduer og døre. Dette betyder også, at en andelshaver ikke selv kan bestemme, hvilken type hoveddør lejligheden skal have uden en godkendelse fra bestyrelsen.

Ønsker du selv at udskifte din hoved- eller bagdør, skal du altså huske at have godkendelse fra din bestyrelse først, da foreningen ofte ønsker ensartede døre med samme specifikationer i opgangen. Overvej derfor at stille et forslag på næste generalforsamling om fælles udskiftning af samtlige hoved- og bagdøre i andelsboligerne på andelsboligforeningens regning.

Få en dør der matcher foreningens dørdesign

Boligforeningens beboere har typisk forskellige holdninger – også når det kommer til døre.

”Nogle andelshavere mener, at det er på tide med nye døre, mens andre elsker nostalgien i det æstetiske udtryk med de gamle døre. Her går vi ind og beroliger dem med, at de nye døre kan komme til at ligne de smukke gamle døre, så de passer til ejendommen, hvis man ønsker dette,” forklarer Dansk Dørsikring ApS og fortsætter:

”Faktisk oplever vi, at mange skeptikere nærmest er dem, der ender med at blive gladest for dørene. Det handler om at afdramatisere dørprojektet, og det gør vi blandt andet i vores to showrooms, hvor man kan se, føle, mærke og teste, om dørene matcher ens ønsker.”

Låsesystem til andelsboligforeningen

Andelsboligforeningen skal også huske at spørge ind til det låsesystem, som de nye døre skal have. Der er nemlig stor forskel på, hvad de forskellige låsesystemer kan.

”Dansk Dørsikring ApS er autoriseret iLOQ-forhandler/operatør. Systemet sikrer, at låsesikkerheden for lejligheder og eventuelt trapper og andre fællesarealer kontinuerligt opretholdes på det højest mulige niveau. iLOQ-sikkerhedscylinderen er en fast del af vores dør-konfiguration. Det er et offline-digitalsystem, som hverken kræver strømtilslutning eller batteri,” siger Dansk Dørsikring ApS.

Hvor lang tid tager det at få nye døre?

Når man skal have udskiftet døre i andelsboligforeningen, handler det om at gøre det så smertefrit som muligt. Særlig når dørene til den enkelte andelsbolig skal udskiftes.

”Det fremgår altid af tilbuddet, hvor længe en udskiftning tager, og hvor lang leveringstiden er på dørene. Skal dørene i den enkelte andelsbolig udskiftes, tager det dog ikke mere end få timer at sætte en dør op i den enkelte lejlighed. Den gamle dør og karm fjernes helt og der etableres nyt – både hvad angår karm, dørtrin, håndtag, dør og lås. Vi sørger derudover altid for at tage alt affaldet med retur samme dag, så andelshaveren generes mindst muligt,” siger Dansk Dørsikring ApS

Vil I høre mere om sikkerhedsdøre i andelsboligforeningen?
Dansk Dørsikring ApS er brancheekspert i sikkerhedsdøre til andelsboligforeninger og står altid til rådighed for at fortælle mere om de forskellige muligheder for jeres andelsforening samt komme med et uforpligtende oplæg.

På firmaets hjemmeside kan man se forskellige dørtyper, foreningen kan overveje. Ring eventuelt og lav en aftale om et besøg i en af Dansk Dørsikring ApS’ showrooms.

Telefon: 40 32 43 01
E-mail: info@danskdorsikring.dk

Om forfatteren: Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.
Skriv en kommentar