Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Vedtægtsændringer og prisstigninger for andele

Spørgsmål: Vi har generalforsamling om ca en uge – der er i foreningen stillet forslag om at vi skal kunne stige mere end 1 krone om året. Dette kræver en vedtægtsændring. Bestyrelsen har dog i regnskabet kun stillet forslag om, at andelskronen stiger med 1 krone – kan man med sådan et forslag alligevel ændre stigningen, således at den bliver større end en krone ? Hvis vedtægten ændres kan andelen stige mere end en krone, men er dette således gældende allerede fra denne generalforsamling eller først fra næste år ? Især når der i regnskabet kun er foreslået en ændring på en krone ?
Kære Henriette  Når andelskronen fastsættes sker det ud fra de retningslinier der er i loven samt foreningens vedtægter Det vil sige at såfremt vedtægten er ændret før beslutningen om andelskronen vil denne uanset hvad der er foreslået i regnskabet kunne fastsættes til et højre beløb. Du skal dog være opmærksom på at vedtægten skal være endeligt vedtaget og det vil sige er der ikke nok fremmødte til at ændre vedtægten så kan andelskronen kun fastsættes som angivet i vedtægten. Med venlig hilsenAnette DyhlAdministrationschef
DATEA ASLyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngbywww.datea.dk

Vores svar fra
Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.