Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Vedtægtsændring

Vi har nogle vedtægter i vores forening der skal have et eftersyn, med både det ene og det andet, bla. vil vi erstatte vores gammel § med nogle af de nye i Standard vedtægter. Den hvor der står at man kan optage lån dog højest op til 80% af andelsbevisets pålydende. Mit spørgsmål er følgende: hvis vi bruger det nye her i vores vedtægter, er det så fremadrettet eller er det med tilbageværende kraft ? Er det ikke sådan at det nye træder i kraft fra den dag en generalforsamling beslutter at det er det nye der er gældende. Man kan da ikke med tilbage virkende kraft straffe de andelshavere der har optaget lån for 3-4 år siden, op til 100% og nu skal de så betale dem tilbage de har fået for meget i følge de nye vedtægter. Vil i svare mig på det, vi skal have generalforsamling om få dage, så ville det være rart at kunne berolige nogle mennesker.

Vores svar fra

Du har fuldstændig ret i, at nye vedtægter naturligvis er gældende fra vedtagelsestidspunktet på generalforsamlingen. Der er formentlig tale om et kvalificeret flertal på 2/3 og at vedtægtsændringen skal stadfæstes på en senere ekstraordinær generalforsamling. Først ved den seneste godkendelse er de nye vedtægter i kraft.

Med venlig hilsen
H.H. de Lichtenberg

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.