Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Vedligeholdelsespligt i forening?

SPØRGSMÅL:

Mit spørgsmål omhandler den enkelte andelshavers vedligeholdelsespligt forhold til foreningen.

I jeres forslag til vedtægter hedder det i § 10.
Vedligeholdelse: stk.1. Den enkelte andelshaver har pligt til at vedligeholde lejligheden med maling, hvidtning og tapet samt øvrige vedligeholdelsesarbejde, som påhviler en lejer i henhold til lejeloven (…).

Af Lejelovens § 19. fremgår det at udlejeren skal holde alle indretninger til afløb og til forsyning med lys, gas, vand, varme og kulde i god og brugbar stand.

Hvad ligger der i begrebet “forsyning” og betyder jeres forslag til vedtægter , at det påhviler foreningen at vedligeholde/udskifte, fx termostater på radiatorer, pakninger til vandhaner, HFI-anlæg m.v.

Med venlig hilsen

Rune Palm

Vores svar fra

Hej Rune

Tak for dit spørgsmål. Begrebet forsyning er normalt de fælles

forsyningsledninger i foreningen, som ikke omfatter de nævnte ting i din mail. I henhold til den nye lejelove skal en lejer kun vedligeholdelse låse og nøgler, hvorfor det derfor ikke en specielt god ide blot at henvise til loven. Vi kan tilføje, at de fleste andelsboligforeninger netop derfor definerer vedligeholdelsespligten i de særskilte vedtægter.

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.