Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Er valuarvurdering problematisk?

Spørgsmål:

Kære andelsportal Jeg er formand for en sund, gammel andelsboligforening her på Frederiksberg. Vores andelskrone er steget ganske kraftigt de seneste 3-4 år (bl.a. grundet byfornyelse). Vi bygger på den offentlige vurdering. Nu er der naturligt nok flere (især unge, der gerne vil videre ud på ejermarkedet), der ønsker valuarvurdering – op til toppen ud fra en filosofi om, at det er bestyrelsens opgave at tilgodese de nuværende andelshavere mest muligt. Jeg vil gerne arbejde med/for det, men jeg ville meget gerne have lidt hjælp til PROBLEMATISERINGEN. For helt så enkelt er det vel ikke? Eller er det? Hvis I kunne hjælpe mig meget hurtigt ville jeg være glad. Helst senest i løbet af mandag 22/11, da vi har generalforsamling tirsdag aften. De bedste og mest forventningsfulde hilsener, GS/Frb.

Vores svar fra

Såfremt I indhenter en valuarvurdering så kan generalforsamlingen lovligt vælge at anvende denne metode en opgørelse af andelskronen. I skal blot være opmærksomme på, at en valuarvurdering typisk vil svinge mere end en offentlig ejendomsvurdering, hvorfor der bør foretages et skyldigt hensyn hertil i forhold til fastsættelsen af andelskronen – herunder til sikring af afdækningen af større vedligeholdelsesarbejder, der ellers vil reducere andelskronen. Tillige vil der være en årlig driftsudgift til fornyelse af valuarvurderingen, der senest skal gentages hver 18 måned”.

Såfremt du har nogen spørgsmål til min mail, så kontakt mig endelig – enten via mail eller telefonisk på 38607030

Med venlig hilsen
ATB

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.