Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Salg af bolig til bror af formand

Min mor er lige blevet alene, og er ikke i stand til at klarer sig selv ,og derved nød til at sælge sin andelsbolig. En køber har meldt pr. telf. flere gange at hun gerne vil købe min mors bolig, og min mor vil meget gerne sælge til denne dame. Efter samtale med formanden for andelsfor. hævder han at vi ikke kan sælge til denne køber p.g.a. at han har en køber som skal have denne bolig. Denne køber er ifølge flere naboer bror til formanden. Desuden skal boligen til gennemgang, med henblik på fastsættelse af pris af andelsbevis. Denne gennemgang foretages af formanden. Spørgsmål kan min mor sælge til denne dame Er formanden inhabil når det er hans egen bror som er køber?

Vores svar fra

Der vil normalt være en venteliste, og hvis der ikke er det, så vil det ofte være sælger der kan anvise en ny køber til at overtage andelen. Jeg har ikke svært ved at se et habilitetsproblem i forbindelse med fastsættelse af prisen på andelen, men så må du bede den samlede bestyrelse møde dig for at tale det mulige problem igennem. Det er i sidste ende generalforsamlingen der beslutter andelens størrelse, og prisen er jo gældende for alle andele – i hvert tilfælde som udgangspunkt. Der består også den mulighed, at andelen kan fremlejes (med mindre der er tale om vedtægter der taler imod dette), men det er næppe den rigtige løsning på problemet.

Venlig hilsen

Henning Julin, advokat
Dir: 96 31 33 25 Mobil: 40 20 24 49
E – mail:  hju@aalborg.advodan.dk  |  www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.