Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Overtagelse af andel da andelshaver er på plejehjem

Vi er en lille andelsboligforening på 8 huse. en af vores andelshavere er kommet på plejehjem og kan ikke betale boligafgift, men vil gerne give foreningen huset kvit og frit.
Vores spørgsmål er så . Kan han give foreningen en fulmagt hvori han overdrager huset til foreningen kvit og frit så han kan komme fri af andelen , så foreningen kan få sat gang i salg eller leje af huset .
<b>

Vores svar fra

</b>Jeg kender ikke formuleringen af jeres vedtægter, men det må afklares, hvorvidt foreningen/bestyrelsen overhovedet har bemyndigelse til at købe andelen og dermed påtage sig/foreningen en risiko for, at boligen ikke kan sælges samt udgifter til ”tomgangsleje” i en salgsperiode.Umiddelbart ville jeg som rådgiver af foreningen hælde mest til, at beboeren (med hjælp fra pårørende/venner) selv må få solgt, fordi I dermed ikke gør medlemmets problem til jeres.   Hvis der er boligafgiftsrestancer, så kan I selvfølgelig ikke sidde det overhørigt.  Reglerne i andelsboligforeningsloven giver foreningen mulighed for enten at ekskludere beboeren eller kræve tvangssalg i sådanne situationer. Og boligafgiftsrestancen kan foreningen kræve dække af en salgssum – forud for det som panthaverne skal have/har tinglyst pant for. Men det kræver at foreningen ikke venter for længe i givet fald.  Ved tvangssalg skal ”retslige skridt” iværksættes overfor et medlem snarest og senest inden 12 måneder for, at fortrinsretten for foreningen kan bevares.  Jeg vil anbefale jer at søge mere konkret vejleding hos en advokat i dette spørgsmål.  Det rigtige svar/løsning afhænger nemlig også af, om boligerne let kan sælges og af hvor meget pant der evt. måtte være tinglyst i andelen. ADVODAN GlostrupHans Christian FærchAdvokat (L)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.