Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Salg før generalforsamlingen, men overtagelse efter ændret andelskrone

Hej,

Jeg har et spørgsmål angående regulering af købsprisen pga. regulering af andelskrone ved generalforsamling.

Udbud af lejligheden skete 1,5 måneder før generalforsamling til den gamle andelskrone. Overtagelsen er dog først efter generalforsamlingen.
I følge vedtægter kan der være en reguleringsklausul, så sælger må sælge til den nye andelskrone.

Mit spørgsmål er: Er det muligt at lave en forslag til generalforsamling om at ændre vedtagterne, så at den gamle andelskrone er afgørende, da lejligheden blev udbudt til den pris?
Hvis ja, hordan kan de formuleres?

Vores svar fra

Kære Didi

Der er ikke noget til hinder for at fjerne bestemmelsen omkring muligheden for at indsætte reguleringsklausuler. Det løser efter min vurdering blot ikke udfordringerne, idet bestyrelsen som kender ny valuarvurdering vil kunne være forpligtet til at fortælle medlemmet at denne foreligger. Hvis den er højere end den tidligere og dermed afstedkommer en højere mulig andelsværdi, vil bestyrelsen risikere at komme i ansvar overfor medlemmet, der vil sælge ved ikke at oplyse derom. Er valuarvurderingen betydeligt lavere end den, der ligger til grund for den gældende andelskroneberegning vil handel til den på seneste generalforsamling fastsatte pris risikere at betyde overpris i strid med maksimalprisbestemmelsen i andelsboligforeningsloven.

Med venlig hilsen
Erik Matthiesen
Advokat (H)
erma@advodan.dk

Erik Matthiesen
Om forfatteren Jeg er advokat hos ADVODAN Helsingør og har i en årrække rådgivet om spørgsmål omkring andelsboligforeninger og om køb og salg af andelsboliger. Ligeledes har jeg speciale i retssagsbehandling, i hvilken forbindelse jeg har møderet for Højesteret. Jeg fører eksempelvis retssager om mangler ved andelslejligheder, hvilke retssager oftest føres med omkostningsafdækning via klienternes retshjælpsforsikring.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.