Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Er oldebarn i lige linie?

Min mor på 87 bor i en andelsbolig, men er på vej til at flytte i ældrebolig.
Hendes oldebarn på 20 skal starte på et seminarium i nærheden.
De er begge begejstret for tanken om at min mor kan overdrage andelen til sit oldebarn.
Men nu siger bestyrelsen at reglen om overdragelse til “beslægtet i lige op- eller nedstigende linie” ifølge en uskreven regel kun gælder for 1 generation, altså forældre og børn, men ikke et oldebarn.

Har bestyrelsen lov til at fortolke vedtægten sådan?

— Ole

Vores svar fra

Kære Ole

Hvis vedtægterne blot siger, at der kan overdrages til beslægtede i ”lige op- og nedstigende linje”, og vedtægterne ikke indeholder eksplicit begrænsninger i forhold til generationer, skal din mor holde fast i, at hun er berettiget til at overdrage andelen til sit oldebarn. Andelsboligforeningen kan efter min vurdering ikke ind-fortolke begrænsninger i overdragelsesretten, som ikke fremgår af vedtægterne.

Såfremt bestyrelsen ikke accepterer overdragelsen til oldebarnet, er din mor velkommen til at kontakte mig for drøftelse.”

Venlig hilsen
Erik

Erik Matthiesen
Om forfatteren Jeg er advokat hos ADVODAN Helsingør og har i en årrække rådgivet om spørgsmål omkring andelsboligforeninger og om køb og salg af andelsboliger. Ligeledes har jeg speciale i retssagsbehandling, i hvilken forbindelse jeg har møderet for Højesteret. Jeg fører eksempelvis retssager om mangler ved andelslejligheder, hvilke retssager oftest føres med omkostningsafdækning via klienternes retshjælpsforsikring.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.