Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Mit hus er brændt

Jeg og min mand ejer en andelsbolig. Den brændte desværre ned i sidste weekend. De sidste par år har vi har brugt rigtig mange penge på at lave den i stand, men vi er desværre ikke for gode venner med bestyrelsen, så de vil gøre alt for at gøre os ondt. De mener at alle de penge vi har lagt i huset bare er tabt og at de skal bestemme helt hvordan og hvad for nogen materialer der skal bruges.

Vores svar fra

Der er to forsikringer involveret: Din indboforsikring, som du selv har kontakten med, og bygningsforsikringen, som er tegnet af andelsboligforeningen, som ejer bygningen.

Som en del af bygningsskaden medtages de individuelle forbedringer, som tilhører dig. Jeg vil derfor anbefale, at du får dem gjort op på samme måde, som hvis du solgte andelsboligen. Andelsboligforeningen må så tage stilling til, om den vil forlange disse genopført, eller om den vil kompensere dig.

Det er et indviklet forløb. Min anbefaling er, at du går i gang med denne opgørelse, der gerne skal dokumenteres af kvitteringer og billeder.

Du må respektere, at andelsboligforeningen har forhandlingskompetencen. Dog må ”din bolig” ikke ændres til uigenkendelighed uden, at det får indflydelse på indskuddets størrelse og din boligafgift.

Per Nielsen
Partner | Advokat (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.