Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Må man sammenlægge 2 andele

Spørgsmålets titel: Sammenlægning af 2 andele
Spørgsmål: Jeg bor i en lill eandelsforening med 3 lejligheder. Min hustru og jeg går og overvejer at købe lejligheden oven over os, når den bliver ledig. Er der nogle regler mod en sådan sammenlægning? Yderligere har vi snakket om i foreningen at lave vores andelsforening om til en anparts- eller ejerforening, da der kan være visse fordele, især lånemæssigt, forbundet med en omlægning. Må man lave en lille forening som vores om og hvad er kravene? Jeg ser frem til at høre fra jer. På forhånd tak

Vores svar fra

Sammenlægning kræver som udgangspunkt såvel en generalforsamlingsgodkendelse som godkendelse af kommunen. Vær i den anledning særlig opmærksom på, at der i de fleste kommuner er lagt en administrativ praksis m.h.t. maksimumstørrelse for en sammenlagt lejlighed. Der kan ikke angives et fast antal kvadratmeter på Frederiksberg, hvor sagsbehandlingen er meget individuel.

I kan kun lave ejendommen om til en ejerforening, hvis den er fra 1966 eller senere.

Med venlig hilsen

Tom Petersen
Administrationschef

DATEA A/S

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.