Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Må bestyrelsen tildele hinanden gaver

Hej. Jeg er medlem af vores bestyrelse. 1 af best.medlemmerne har spurgt os andre, om vi synes, det er en god ide, at give det 5. medlem en gave for sin indsats i best. (værdi kr. 1300,-).
Mit spørgsmål er: Må vi det – give hinanden gaver? Der står intet i vores vedtægter om det, og der er ikke en post i budgettet, der omhandler “bestyrelsespenge” Hvad er reglerne ? og er der et loft for modtagelse af skattefri gaver ? Hvis svaret er, det må vi ikke, findes der så noget på skrift, jeg kan referere til ? Jeg håber, trods det store pres på siden her, I har mulighed for at give mig et hurtigt svar, da jeg gerne vil gøre det rigtige i denne situation.

Vores svar fra

Tak for spørgsmålet
Man kan ikke som sådan aflønne bestyrelsen uden at vedtægterne give lov til dette. Men man kan give en person en forholdsvis beskeden erkendtlighed for en god indsats, eller f. eks. hvis vedkommende efter lang tid forlader bestyrelsen. Det kan være 12 fl. god vin eller tilsvarende, men det bør efter min opfattelse ikke overstige kr. 700 – kr. 1.000,00. Den eksakte beløbsstørrelse må oplyses af en revisor, idet jeg ikke lige har den eksakte skattegrænse present, men den ligger der omkring.

ADVODAN Slagelse

Carl-Jørgen Thinggaard
Advokat
ADVODAN Slagelse | Ndr. Ringgade 70C | 4200 Slagelse

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.