Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Loyal oplysningspligt

Jeg er formand i en lille forening på 9 andelshavere. I bestyrelsen har vi et twist med en andelshaver (kaldet A), der mener at bestyrelsen burde have oplyst en ny køber (kaldet B) (pr. 1.2 2012) om foreningens eksklusion af een anden andelshaver (kaldet C), der ikke betalte husleje gentagne gange. (Eksklusionen er stand by pt, da C betalte alt skyldigt og fremover har betalt. Denne træder i kraft, da dag der ikke betales. C er ved at sælge sin andel pt.) Sælger til B samt bestyrelsen har ikke oplyst om dette, da vi mener at det ikke går ud over B’s økonomi og foreningens drift og sundhed. A mener at det twist underligger “loyal oplysningspligt”. Hvad mener I? Vores vedtægter nævner ikke noget om dette.

Vores svar fra

En eksklusion på grund af restancer indeholder efter min opfattelse en risiko for et økonomisk tab for foreningen, og det bør naturligvis oplyses. Hvis sælger var bekendt med dette, burde sælger selv have oplyst det, men også foreningen burde oplyse det, hvis der er kommet en forespørgsel til foreningen i anledning af handelen. Hvis eksklusionen er trukket tilbage på tidspunktet for forespørgslen er det min opfattelse, at der ikke er pligt til at oplyse herom, hvis den pågældende har betalt, hvad der skyldes.

Jeg er ikke helt med på, hvad der menes med, at eksklusionen træder i kraft, hvis der ikke betales. Har I en særlig vedtægtsbestemmelse om sådanne forhold? Uden det er det min opfattelse, at eksklusionen er frafaldet af foreningen, hvis den ikke gennemføres, hvilket efter det oplyste ikke er sket.

ADVODAN Slagelse
Carl-Jørgen Thinggaard
Advokat
ADVODAN Slagelse | Ndr. Ringgade 70C | 4200 Slagelse

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.